Τα μεσάνυχτα η κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης: Ποια είναι τα 10 πρώτα ν/σ μέχρι το τέλος του έτους (live)

Τα μεσάνυχτα η κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης: Ποια είναι τα 10 πρώτα ν/σ μέχρι το τέλος του έτους (live)

Σήμερα τα μεσάνυχτα θα γίνει η ψηφοφορία στην Βουλή για την αποδοχή ή όχι των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάτι που φυσικά αναμένεται να συμβεί καθότι η ΝΔ έχει την αυτοδυναμία των 158 βουλευτών.

Η κυβέρνηση θέλει άμεσα να παραχθεί έργο με την υπερψήφιση των πρώτων 10 νομοσχεδίων ώστε στο τέλος του έτους να έχουν τεθεί οι βάσεις για μια εντελώς διαφορετική πορεία της χώρας μέσα στο 2020 ώστε να διαπραγματευθεί την μείωση των υπερβολικών πλεονασμάτων με τους δανειστές.

Κακά τα ψέματα με πλεονάσματα της τάξης του 3,5% η χώρα πολύ δύσκολα μπορεί να συνέλθει και πρέπει να υπάρξει «χαλάρωση»

τα πρώτα 10 νομοθετήματα που θα κατατεθούν για συζήτηση και ψήφιση από τη Βουλή έως το τέλος του 2019 είναι τα ακόλουθα:

– Το νέο επιτελικό κράτος.
– Το νέο φορολογικό πλαίσιο που συνδυάζει τη μεταρρυθμιστική τομή με ελαφρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
– Την Ανάπτυξη με στόχο εθνικές και διεθνείς επενδύσεις.
– Τον εκσυγχρονισμό της πτωχευτικής και προ-πτωχευτικής διαδικασίας εταιριών
– Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και τη νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση
– Την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, την Διαφάνεια και την Προστασία του Πολίτη.
– Την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της.
– Τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης.
– Την αγροτική ανάπτυξη και την οργάνωση της πρωτογενούς παραγωγής, και, τέλος
– Τις μεγάλες τομές στην δημόσια Υγεία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί την μείωση των πλεονασμάτων το 2020 για να ισχύσει η μείωση αυτή από το 2021

Η υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα για την οικοδόμηση της αξιοπιστίας έναντι των εταίρων της χώρας και επειδή προσδοκάται ότι θα φέρει άμεσα αποτελέσματα θα τους πείσει να αποδεχτούν την μείωση των πλεονασμάρων.

Με τον προϋπολογισμό για το 2020 δεν πρόκειται να διαταραχθεί η δεδομένη δημοσιονομική ισορροπία ούτε να αμφισβητηθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αν επιτευχθούν οι στόχοι του 2019 και του 2020 και υλοποιώντας τις αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας θα διαφανεί η αποτελεσματικότητα της νέας πολιτικής.

Μέσα στο 2020 θα υπάρχει βάση αποδείξεων και τεκμηρίων η δυνατότητα να διεκδικήσει η κυβέρνηση, μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σε ρεαλιστικά επίπεδα γιατί αυτή τη στιγμή δεν είναι.

Ο πρωθυπουργός όσο και οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι υπουργοί επειμένου πως «ό,τι είχε πει προεκλογικά η ΝΔ ισχύει στο ακέραιο». Βασικός στόχος είναι να φέρει νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις, εργασίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεσμεύεται συγκεκριμένα:

Να μειώσει τους φόρους και να πάρει ανάσα η κοινωνία και να βάλει μπρος η οικονομία.
Να συνδέσει τους μισθούς με την ανάπτυξη, ώστε να έχουν όλοι μερίδιο στην ευημερία.
Να δώσει ευκαιρίες στους νέους μέσω της Παιδείας.
Να βάλει τάξη και κανόνες στην αγορά εργασίας και να προστατεύει τους εργαζόμενους.
Να πολεμήσει το φόβο μέσα από μια αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας.
Να προσφέρει καλή δημόσια Υγεία σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.