Γεωργιάδης: Η «σκευωρία Novartis» θα διερευνηθεί σε βάθος

Γεωργιάδης: Η «σκευωρία Novartis» θα διερευνηθεί σε βάθος

Την διερεύνηση της «σκευωρίας Novartis» και των υπόλοιπων προβληματικών υποθέσεων της περασμένης τετραετίας προανήγγειλε ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης τονίζοντας πως το κλίμα ήπιων τόνων που σημαδότησε η πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου «δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τι έγινε σε αυτή τη χώρα».

«Όλες οι δεσμεύσεις μας για να ερευνηθούν οι σκευωρίες του παρελθόντος ισχύουν. Ολες οι προσπάθειες να πλήξετε με λάσπη τους πολιτικούς αντιπάλους θα διερευνηθούν μέχρι κεραίας και εύχομαι κανείς σας να μην είναι μπλεγμένος σε αυτή την ιστορία» προειδοποίησε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «όποιος σκέφτηκε να χειραγωγήσει και να εργαλειοποιήσει την δικαιοσύνη θα έχει το τέλος που του αξίζει».

Παράλληλα, ο υπουργός Επενδύσεων αναφέρθηκε στις εξελίξεις της Creta farm προκειμένου να σηματοδοτήσει την λογική της πολιτικής που θα ακολουθήσει. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού οι μέτοχοι της εταιρείας υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με τις τράπεζες προκειμένου να συνεχίσει την λειτουργία της και να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας. «Πριν από 2 ημέρες κάποιοι από τους εργαζόμενους της εταιρείας με ενημέρωσαν ότι θα έκλεινε και πως θα έμεναν χωρίς δουλειά περίπου 800 άνθρωποι. Το Σάββατο έφερα στο γραφείο μου τους ανθρώπους των 4 συστημικών τραπεζών και στην συνέχεια διαδοχικά τους μετόχους που είναι σε διαμάχη. Χρησιμοποίησα όση πειθώ έχω και ότι δεν έγινε επι σειρά ετών έγινε και υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασία με τις τράπεζες για να συνεχίσει η εταιρεία την λειτουργία της και να μην χαθούν θέσεις εργασίας» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο υπουργείο είπε «καταθέτω την έκθεση για τον δείκτη επιχειρηματικού περιβάλλοντος για να σας δείξω τι ακριβώς παραλαμβάνουμε στον τομέα επενδύσεων. Η Ελλάδα είναι στην θέση 72, μας προσπερνούν Μολβαδία, Μεξικό Ρουάντα, Μπαχρέιν κ.α. Θα μετρηθεί η επιτυχία μας αν στην επόμενη έκθεση θα έχουμε ανέβει. Κάθε μεγάλος επενδυτής πριν πάει σε μια χώρα το πρώτο που κοιτάει είναι αυτό γιατί ο δείκτης του λέει αν μπορεί να κάνει την δουλειά του. Αφήσατε μια χώρα που είναι 20 θέσεις κάτω από την Ρουάντα».

Πάντως, επισήμανε ότι πολλές από τις πρωτοβουλίες της απερχόμενης ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. «Πολλές πρωτοβουλίες του κ. Δραγασάκη ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Πολλές που είχε έτοιμες είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά θα αλλάξουμε ορισμένα στο ΓΕΜΗ» σημείωσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι δύο κεντρικοί στόχοι του υπουργείου είναι η επιτάχυνση της αδειοδότησης επενδύσεων και ο ψηφιακός επενδυτικός χάρτης ώστε οι υποψήφιοι επενδυτές να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια για τις πολεοδομικές, περιβαλλοντικές, χωροταξικές, αρχαιολογικές κ.α. συνθήκες.

Ειδικότερα ανέφερε ότι για την επιτάχυνση της εξέτασης των επενδυτικών φακέλων θα υπάρξει εως τέλος Αυγούστου συνεργασία με ελεγκτικές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα ανέφερε ότι θα υπάρξει κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα αδειοδότησης ώστε «όποιος θέλει να πάρει άδεια για οτιδήποτε έχει σκαρφιτεί να πατά ένα κουμπί και να μπαίνει σε μια βάση δεδομένων και να ξέρει τι πρέπει να κάνει για να πάρει την άδεια. Η οριστική ολοκλήρωση του προγράμματος θα γίνει σε 2 έτη. Θα σχεδιαστεί από τώρα με τα επιμελητήρια και θα εφαρμοστεί πιλοτικά . Αυτό θα είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης . Θέλει κάποιος να κάνει μια επένδυση σε ένα οικόπεδο κάπου; Θα πατάει ένα κουμπί και θα γνωρίζει τι ισχύει για αρχαιολογικά, περιβαλλοντικά , χωροταξικά κ.α. Θα ξέρει τα πάντα και θα σταθμίζει ο ίδιος το επιχειρηματικό ρίσκο».

Για το Ελληνικό ανέφερε ότι οι υπουργικές αποφάσεις θα υπογραφούν εντός Αυγούστου και το έργο θα ξεκινήσει εντός του 2019, παράλληλα ανέφερε ότι «Η κυρία Πέρκα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για το Ελληνικό. Αυτό που θα κάνουμε εμείς θα έρθει ως συνέχεια αυτού που κάνατε εσείς. Διαπιστώνω ότι υπηρεσίες που εως τώρα καθυστερούσαν τις διαδικασίες τώρα ξαφνικά υπογράφουν τα πάντα»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος υποστήριξε ότι η απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ είναι σε χαμηλό επίπεδο εξηγώντας πως «ο μέσος όρος είναι στο 24,5% . Το 42% των έργων που μπήκαν μέσα δεν έχουν ξεκινήσει καθώς τα μισά δεν έχουν συμβασιοποιηθεί. Σήμερα είμαστε 19ης θέση από τους 28 στην απορροφητικότητα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.