ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Με αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης άρχισε η συζήτηση για τα διπλώματα οδήγησης στη Βουλή

Με αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης άρχισε η συζήτηση για τα διπλώματα οδήγησης στη Βουλή

Με αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τον κατεπείγουσα διαδικασία με την οποία συζητείται το νομοσχέδιο για τα διπλώματα οδήγησης ξεκίνησε η συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει κατάχρηση των εξπρές διαδικασιών καθώς κανένα από τα πέντε νομοσχέδια που έχει φέρει στην Βουλή δεν έχει ακολουθήσει κανονική διαδικασία συζήτησης. Παράλληλα επισήμανε ότι το σχέδιο νόμου δεν τέθηκε σε διαβούλευση και δεν φέρει την σχετική έκθεση για ενημέρωση του Σώματος.

Το ΚΙΝΑΛ ζήτησε να υπάρξει και δεύτερη συνεδρίαση προκειμένου να τοποθετηθούν οι αρμόδιοι φορείς ενώ το ΚΚΕ αποχώρησε από την διαδικασία επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως στο νομοσχέδιο έχουν προστεθεί αρκετές άσχετες διατάξεις άλλων υπουργείων.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας εξηγήθηκε ότι οι προωθούμενες διατάξεις λύνει σωρευμένα προβλήματα που άφησε ως «κληρονομιά» η προηγούμενη κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι περισσότερες από 105.000 αιτήσεις για διπλώματα δεν μπορούν να εξεταστούν λόγω των εμπλοκών που προκάλεσε ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ανέφερε ότι το σχέδιο νόμου επαναφέρει παλαιότερο νόμο που είχε τεθεί σε διαβούλευση.

Κ. Τασούλας: Παρήγορο ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το πρόβλημα με τα κατεπείγοντα

Πάντως, το ζήτημα της εξπρες διαδικασίας με την οποία διεκπεραιώνεται ο πρώτος νομοθετικός κύκλος της κυβέρνησης τέθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ΔΕΚΟ όπου θα παρουσιαστεί ο νέος πρόεδρος του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, το θέμα μπήκε από το ΚΚΕ με τον Πρόεδρο του κοινοβουλίου να απαντά πως «άκουσα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που παραδέχθηκε το ζήτημα και εξήγησε πως είναι σύμπτωμα της πρώτης περιόδου καθώς πρέπει να λυθούν κατεπείγοντα θέματα. Ο ίδιος είπε ότι δεν θα συνεχιστεί. Με παρηγορεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το συγκεκριμένο ζήτημα».

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για την «εξέταση» του νέου προέδρου της ΔΕΗ από την Βουλή

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας επανέφερε το ζήτημα του νέου προέδρου της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι ο κ. Γιώργος Στάσσης πρέπει να περάσει για ακρόαση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής σε διαφορετική περίπτωση θα εγερθεί ζήτημα νομιμότητας του διορισμού του.

Απαντώντας ο κ. Τασούλας ανέφερε: «σε συνομιλία που είχα με την επικεφαλής της επιστημονικής υπηρεσίας καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν χρειάζεται να περάσει από την Βουλή. Όπως άλλωστε έγινε την δεύτερη φορά και με τον κ. Παναγιωτάκη. Ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι εταιρείες όπου το δημόσιο έχει κάτω από το 50% των μετοχών δεν είναι στην αρμοδιότητα της Βουλής. Ωστόσο η μόνιμη επιτροπή παραγωγής και εμπορίου θα δει σήμερα τον κ. Χατζηξδάκη και τον κ. Στασσή και θα γίνει αντίστοιχη συζήτηση».

«Σέβομαι την άποψή σας. Έχουμε νομική διαφωνία. Ο 49Α του Κανονισμού της Βουλής στην παρ 6 αναφέρεται ρητά στην ΔΕΗ. Υπάρχει μια ερμηνεία που λέει ότι για κάθε επιχείρηση που έχει παει στο υπερταμείο δεν έχει ιδιοκτησία το Δημόσιο. Είναι λαθεμένη ερμηνεία. Τι συμβαίνει όταν έχουμε δύο νόμους; Ισχύουν και τα δύο. Ο κ. Στασσής πρέπει να περάσει από την Βουλή» υποστήριξε ο κ. Βίτσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανταπαντώντας ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης σημείωσε: « αν η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι η νομική διαφορά φθάνει στο σημείο παράνομης τοποθέτησης τότε έχει τα ένδικα εργαλεία να το διεκδικήσει»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.