ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κ. Τασούλας: Η Βουλή τίθεται σε πλήρη λειτουργία

Κ. Τασούλας: Η Βουλή τίθεται σε πλήρη λειτουργία

Σε πλήρη λειτουργία θέτει την Βουλή ο Κώστας Τασούλας όπως αποφασίστηκε στην σημερινή διάσκεψη των προέδρων.

Έτσι στις 20 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή θα έχουμε για πρώτη φορά την ώρα του πρωθυπουργού για αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο καθώς αναμένεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντήσει σε ερωτήσεις πολιτικών αρχηγών.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής στους δημοσιογράφους μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί δύο ερωτήσεις μία του Κυριάκου Βελόπουλου για την κατάσταση στη ΔΕΗ και μία του Γιάννη Ραγκούση για το θέμα της ΕΥΠ.

Τον Νοέμβριο η συζήτηση για τη αναθεώρηση του Συντάγματος

Ο κ. Τασούλας ανέφερε ακόμη πως εντός του Σεπτεμβρίου θα συγκροτηθεί η επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος η οποία θα ολοκληρώσει τις εργασίες της μέσα στον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα γίνει η τελική συζήτηση και ψηφοφορία στην ολομέλεια του κοινοβουλίου.

Τριάντα τρεις είναι οι διατάξεις που χρειάζονται 180 ψήφους προκειμένου να αναθεωρηθούν και 16 διατάξεις χρειάζονται 151 ψήφους. Συνολικά τα άρθρα που θα συζητηθούν στο δεύτερο κομμάτι της αναθεώρησης είναι 49.

Τι θα ισχύει για τις επίκαιρες ερωτήσεις και τις απαντήσεις υπουργών

Όσον αφορά το θέμα των επίκαιρων ερωτήσεων και την απουσία των υπουργών από αυτές το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως ο υπουργός θα έχει δικαίωμα να μην έρθει στη Βουλή για να απαντήσει μόνο εφόσον λείπει στο εξωτερικό. Πλέον ο φόρτος εργασίας δεν θα είναι δικαιολογία για έναν υπουργό προκειμένου να μην έρθει στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή.

Θα υπάρχει μάλιστα εναλλακτική πρόταση στον υπουργό εάν δεν μπορεί την πρώτη μέρα συζητήσεις τις ερωτήσεις να έρθεις μέσα στις επόμενες τρεις μέρες προκειμένου να απαντήσει. Μάλιστα ο κ. Τασούλας είπε ότι με βάση στατιστικά των προηγούμενων περιόδων υπήρξαν 330 επίκαιρες ερωτήσεις που είχαν αναβληθεί και από τις οποίες τελικά συζητήθηκαν μόλις 11.

Οσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή Δημήτρη Μαρκόπουλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 με αφορμή την παρέμβαση της αστυνομίας στα Εξάρχεια και την επιστολή της Όλγας Γεροβασίλη στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία διαμαρτυρόταν για την φράση του δεν έγινε και τίποτα αν τρέξει και λίγο αίμα στα Εξάρχεια ο κ. Τασούλας ανέφερε: «Μίλησα με τον κ. Μαρκόπουλο είπαμε να μην δίνουμε αφορμές με εκφράσεις οι οποίες μπορεί να παρερμηνευθούν ή να θεωρηθούν ότι περιέχουν μία ανώφελη ένταση. Δεν θα μπει το θέμα στην επιτροπή δεοντολογίας το θέμα έκλεισε με τη δική μου επικοινωνία με τον βουλευτή».

Το αμήχανο περιστατικό μεταξύ βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και της Φρουράς της Βουλής

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως ο κ. Τασούλας αποκάλυψε και περιστατικό με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αρνήθηκε να δώσει στοιχεία πολιτών που συνόδευε στην βουλή στους αστυνομικούς του κοινοβουλίου. «Τις ίδιες παρατηρήσεις έκανα και σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο όποιος μας επισημάνθηκε ότι έδειξε μια συμπεριφορά η οποία δεν πρέπει να επιδεικνύεται, δηλαδή συνόδευε για είσοδο σε κτίριο της Βουλής πολίτες και επειδή τους συνόδευε αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία τους στην φρουρά της Βουλής. Αυτό έφερε σε αμηχανία τους αστυνομικούς της Βουλής. Το περιστατικό αυτό έγινε πρόσφατα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.