Συνταγματική Αναθεώρηση: Ένσταση αντισυνταγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

Συνταγματική Αναθεώρηση: Ένσταση αντισυνταγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

Για πρωτοφανή κίνηση στα κοινοβουλευτικά χρονικά έκανε λόγο ο υπ. Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αίτηση αντισυνταγματικότητας υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ για λόγους διαδικασίας και ουσίας που αφορούν το άρθρο 32 για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας στη συζήτηση που συνεχίζεται στην ολομέλεια για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Αναφορικά με τη διαδικασία η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η πρόταση της ΝΔ παραβιάζει την κατεύθυνση που έδωσε η προηγούμενη προτείνουσα Βουλή αναφορικά με τον τρόπο εκλογής του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα ενώ για την ουσία υποστηρίζει ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με σχετική πλειοψηφία είναι ασύμβατη με τον θεσμό καθώς η απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής έχει εκφράσει εμμέσως την αποδοκιμασία της για το προτεινόμενο πρόσωπο.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε πως η ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά πρακτικά ενώ παραβιάζει και τον Κανονισμό της Βουλής καθώς ενστάσεις αντισυνταγματικότητας προβλέπονται μόνο στην προτείνουσα Βουλή.

Την αντίρρησή τους ως προς την ουσία εξέφρασαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ωστόσο πρότειναν να διεξαχθεί η σχετική συζήτηση επί της αντισυνταγματικότητας προκειμένου να μην μείνει καμία σκιά στην διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συζήτηση έχει πλέον μπει στην ουσία του αιτήματος που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί με ψηφοφορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.