Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ

Υπερψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο με τίτλο «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ» του υπουργείου Εσωτερικών.

Το νομοσχέδιο προβλέπει νέες βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, υιοθετώντας προτάσεις βουλευτών από όλα τα κόμματα. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής των άρθρων και στο σύνολο του κατά πλειοψηφία. Υπέρ της αρχής του τάχθηκε μόνο η ΝΔ ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Επίσης, κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε και η τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης η οποία προβλέπει την υποχρεωτική αποχώρηση από τις δομές και την διακοπή της οικονομικής ενίσχυσης όλων όσων έχουν πάρει άσυλο.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση του εισηγητή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου – με την οποία συντάχθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ – που προβλέπει να στηριχθούν οικονομικά με τα ίδια προνόμια και δικαιώματα που έχουν οι οικονομικά αδύναμοι, όλοι όσοι θα πάρουν άσυλο. Ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει για την πρόταση το υπουργείο Μετανάστευσης που είναι αρμόδιο ώστε να την εξετάσει και να την καταθέσει σε επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρέπει η πολιτεία να φροντίσει ώστε αυτός που παίρνει άσυλο να έχει ότι και ο πολίτης που είναι οικονομικά αδύναμος και εντάσσεται στο πρόγραμμα στήριξης. Διαφορετικά θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό και θα επιβεβαιώσουμε τη προπαγάνδα του Ερντογάν που ισχυρίζεται ότι δεν τηρούμαι τις διεθνείς μας υποχρεώσεις. Πρέπει να τους στηρίξουμε με τις ελάχιστες πρόνοιες όσους παίρνουν άσυλο για να μην είναι έρμαιο των διακινητών», ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.