Κ. Τασούλας: «Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού το παράδειγμα για το πως μία δημοκρατία προστατεύει τις ελευθερίες»

Κ. Τασούλας: «Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού το παράδειγμα για το πως μία δημοκρατία προστατεύει τις ελευθερίες»

Το μήνυμα του για την επέτειο της 21ης Απριλίου έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, υποστηρίζοντας ότι, «η αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης από τη χώρα μας δίνει το παράδειγμα για το πως μία μαχόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία τελικά προστατεύει όχι μόνο τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών της, αλλά και τις ίδιες τις ζωές τους».

Σημείωσε μάλιστα ότι «σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται, αλλά και ανταποκρίνεται σε πρωτόγνωρη δοκιμασία με επίδειξη σωτήριας ατομικής και συλλογικής ευθύνης αντιλαμβανόμαστε, ακόμη περισσότερο, γιατί κανείς δεν δικαιούται να “προφυλάξει” έναν λαό από τις επιλογές του, καταπατώντας την ελευθερία του».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Τασούλα:

«Πριν από 53 χρόνια η χώρα μας ετοιμαζόταν για τις βουλευτικές εκλογές της 28ης Μαΐου 1967. Οι εκλογές αυτές δεν έμελλε να γίνουν. Τη νύχτα της 20ής προς 21η Απριλίου, το κοινοβουλευτικό πολίτευμα κατηργήθη πραξικοπηματικά και η πατρίδα μας μπήκε στη σκοτεινή περίοδο της 7χρονης δικτατορίας. Το βαρύ τίμημα της εκτροπής εκείνης το βλέπουμε σήμερα στην Κύπρο όπου παραμένει υπό παράνομη κατοχή το 40% της έκτασής της, ενώ η καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών στη χώρα μας επέφερε ανυπολόγιστο ανθρώπινο πόνο και δεινή περιθωριοποίηση της πατρίδος μας διεθνώς. Η Μεταπολίτευση του 1974 διετράνωσε πως η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη και δρομολόγησε την πιο μακρά και πιο βαθειά δημοκρατική πορεία μας.

Σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται, αλλά και ανταποκρίνεται σε πρωτόγνωρη δοκιμασία με επίδειξη σωτήριας ατομικής και συλλογικής ευθύνης αντιλαμβανόμαστε, ακόμη περισσότερο, γιατί κανείς δεν δικαιούται να “προφυλάξει” έναν λαό από τις επιλογές του, καταπατώντας την ελευθερία του.

Η χώρα μας ελεύθερα και υπεύθυνα έχει προχωρήσει στις μεγάλες και σωστές ιστορικές επιλογές της. Το ίδιο ελεύθερα και υπεύθυνα αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή υγειονομική κρίση δίνοντας παγκοσμίως ένα καλό παράδειγμα πως μία μαχόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία τελικά προστατεύει όχι μόνο τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών της, αλλά και τις ίδιες τις ζωές τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γι’ αυτό και οφείλουμε ατομικά και συλλογικά να υπηρετούμε με υπευθυνότητα το πολύτιμο όσο και απαιτητικό δημοκρατικό μας πολίτευμα και να μην επιτρέψουμε ποτέ πια, κατά τους συνταγματικούς ορισμούς αλλά και εκείνους της συνείδησής μας, την υπονόμευση και κατάλυσή του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.