ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βουλή: «Καυγάς» Μηταράκη – Πολάκη για τη νέα δομή αλλοδαπών στη Μαλακάσα

Βουλή: «Καυγάς» Μηταράκη – Πολάκη για τη νέα δομή αλλοδαπών στη Μαλακάσα

Οι κατηγορίες του Παύλου Πολάκη για «βρώμικο» παρασκήνιο πίσω από την ανέγερση της νέας δομής αλλοδαπών στη Μαλακάσα, πυροδότησαν ένταση στη Βουλή.

«Φθηνότερα, με περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, και με εργολάβο που είχε χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργήθηκε η νέα δομή της Μαλακάσας», σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη, ο οποίος είχε μιλήσει για απευθείας ανάθεση του έργου διαμόρφωσης της δομής προσφύγων Μαλακάσας στη εταιρεία ΒΙΤΑΕΛ, ύψους 4,5 εκ ευρώ.

Ο κ. Παύλος Πολάκης, που ρώτησε εάν για τα χρήματα έχει ληφθεί η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ότι ο επικεφαλής της εταιρείας είναι παλιός γνώριμος από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και έκανε λόγο για επιχειρηματική διαπλοκή.

Απαντώντας, ο κ. Μηταράκης είπε ότι κανείς δεν αμφισβητεί το επείγον της κατάστασης με την ασύμμετρη απειλή και την αύξηση των ροών, που οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας δύο νέων δομών σε Μαλακάσα και Σέρρες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, και με βάση ρυθμίσεις που είχαν θεσπιστεί – όπως είπε – επί ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μηταράκης είπε ότι η δαπάνη έχει δηλωθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ, εξηγώντας γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία, είπε ότι 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια εταιρεία είχε κατασκευάσει την υπόλοιπη «Μαλακάσα». Το έργο ΣΥΡΙΖΑ είχε στοιχίσει 3.050 ευρώ ανά διαμένοντα, ενώ το φετινό, με διπλή περίφραξη και συντήρηση για έξι μήνες, στοίχισε 2.430 ανά διαμένοντα. Άρα στοίχισε 23% φθηνότερα, με εργολάβο που βάλατε εσείς για ένα έργο με περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, είπε ο κ. Μηταράκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.