Βουλή: «Βγήκαν τα… μαχαίρια» ανάμεσα σε Α.Τσίπρα – Γ.Γεραπετρίτη

Βουλή: «Βγήκαν τα… μαχαίρια» ανάμεσα σε Α.Τσίπρα – Γ.Γεραπετρίτη

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή πριν από λίγη ώρα. Αφορμή στάθηκε μια αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο όνομα του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας παρέπεμψε σε ένα συγγραφικό έργο, την «Κατ’ άρθρον Ερμηνεία του Συντάγματος», το οποίο όπως είπε, έχει επιμεληθεί, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτης.

Είπε ο κ. Τσίπρας: «Αναφέρεται εκεί –και διαβάζω πάλι επί λέξει: «Το δικαίωμα στη συνάθροιση δεν υπόκειται σε καθεστώς άδειας, αναγγελίας ή προληπτικού ελέγχου από τις αστυνομικές αρχές, όπως γινόταν σε ανώμαλες περιόδους παλαιότερα». Θυμίζω ότι κανένα ελληνικό σύνταγμα –από το 1864 που κατοχυρώθηκε για πρώτη φορά το δικαίωμα της συνάθροισης– δεν επέβαλλε υποχρέωση γνωστοποίησης των συγκεντρώσεων.

Αυτό το έκαναν μόνο τα χουντικά ψευδοσυντάγματα, με τη φράση: «Αι δημόσιαι συναθροίσεις πρέπει να γνωστοποιούνται δεόντως εις την αστυνομικήν αρχήν τεσσαράκοντα οκτώ ώρας προ της πραγματοποιήσεώς των». Η ρήτρα αυτή όχι απλώς δεν επαναλήφθηκε, αλλά συνειδητά απαλείφθηκε από το Σύνταγμα του 1975.

Κατασκευάζετε λοιπόν, ένα νέο λόγο απαγόρευσης συγκεντρώσεων, που δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα και που δεν επιτρέπεται να προστεθεί με νόμο».

Παίρνοντας τον λόγο επί προσωπικού ο κ. Γεραπετρίτης είπε στον κ. Τσίπρα ότι δεν το έχει γράψει ο ίδιος. Η συγγραφέας έχει ονοματεπώνυμο, είπε λέγεται Άννα Τσιφτσιλή.

Απαντώντας ο κ. Τσίπρας είπε: Χρησιμοποιήσατε 6,5 λεπτά για να απαντήσετε σε κάτι που θα κάνατε 15 δευτερόλεπτα. Σας ρώτησα εάν είστε επιμελητής και αν συμφωνείτε με την συγγραφέα. Και αναφερόμενος στον φιλόσοφο Ρόναλντ Ντουόρκιν για τον οποίο είχαν νωρίτερα αντιπαράθεση ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσακαλώτο, ο κ. Τσίπρας είπε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​«Ο Μητσοτάκης διαβάζει Ντουόρκιν, εγώ διαβάζω Γεραπετρίτη στον ελεύθερο χρόνο μου. Δεν είστε εσείς κριτής να κρίνετε ποιον θα τιμά και σε ποιον θα κάνει κριτική η Αριστερά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.