Βουλή: Κληρώθηκαν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση του Δ.Παπαγγελόπουλου

Βουλή: Κληρώθηκαν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση του Δ.Παπαγγελόπουλου

Η Βουλή κλήρωσε την Πέμπτη (30/07) τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την Ολομέλεια της Βουλής για οκτώ αδικήματα κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο θα ελέγξει τις ενστάσεις ακυρότητας και τη βασιμότητα των αποδιδόμενων κατηγοριών, ώστε να αποφανθεί με τελεσίδικο βούλευμα για την παραπομπή ή μη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και πιθανών συμμετόχων του στο Ειδικό Δικαστήριο, κλήρωσε με μια εντυπωσιακή διαδικασία το προεδρείο της Βουλής.

Όπως είχε συμβεί και στην υπόθεση του Βατοπεδίου, η κλήρωση διεξήχθη με κάλπη και πλαστικά αδιαφανή μαύρα σφαιρίδια, τα οποία περιείχαν τα ονόματα των μελών του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο αποτελείται από πέντε τακτικά μέλη και τρία αναπληρωματικά αυτών, καθώς και τον ασκούντα καθήκοντα Εισαγγελέα και τον αναπληρωτή του. Από τον κατάλογο των μελών του Αρείου Πάγου κληρώθηκαν ως τακτικά μέλη οι αρεοπαγίτες Όλγα Σχετάκη – Μπονάτου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου και Πηνελόπη Παρτσαλίδου-Κομνηνού και ως αναπληρωματικά μέλη η Παρασκευή Καλαϊτζή και ο Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου.

Από τον κατάλογο των 46 αντιπροέδρων και μελών του Συμβουλίου της Επικράτειας κληρώθηκαν ως τακτικά μέλη ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Δημήτριος Καλτσούνης και ο Σύμβουλος Επικρατείας Βασίλειος Ανδρουλάκης. Αναπληρωματικό μέλος εξελέγη ο Σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τον κατάλογο των 18 μελών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, για τα καθήκοντα του εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκε η Βασιλική Θεοδώρου και αναπληρωτής της ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.