ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι βουλευτές Βόρειας Ελλάδας φόβισαν την κυβέρνηση για την συμφωνία με τα Σκόπια: «Δεν υπάρχει κάτι το επείγον»

Οι βουλευτές Βόρειας Ελλάδας φόβισαν την κυβέρνηση για την συμφωνία με τα Σκόπια: «Δεν υπάρχει κάτι το επείγον»

Στο «συρτάρι» φαίνεται πως θα μείνουν τουλάχιστον για το άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα οι συμφωνίες συνεργασίας με τα Σκόπια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι οποίες ήδη έχουν κατατεθεί στη Βουλή, από την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, αναμένεται ακόμη ο προσδιορισμός ημερομηνίας συζήτησης, κίνηση που η κυβέρνηση φέρεται να μην προτίθεται να κάνει σύντομα. Τουλάχιστον αυτή ήταν η τοποθέτηση του Πρόεδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, όταν ερωτήθηκε για το ζήτημα κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, όπου σχολίασε ότι το θέμα δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα. «Δεν υπάρχει κάτι το επείγον. Νομίζω ότι την κυβέρνηση την ενδιέφερε να τα καταθέσει εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Μου έχει δοθεί η εικόνα ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η κύρωσή τους. Δεν υπάρχει τέτοια πρεμούρα».

Την ίδια στιγμή, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν ότι και στη Διάσκεψη των Προέδρων, ο κ. Τασούλας μόλις ερωτήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με το πότε θα έρθουν οι συμφωνίες για την Βόρεια Μακεδονία(όπως αποκαλούν πλέον τα Σκόπια) προς κύρωση, φέρεται να απάντησε ότι είναι ζήτημα της κυβέρνησης, αλλά «δεν είναι ορατές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ερώτημα που δημιουργείται είναι σχετικά με το εάν από την αρχή η κυβέρνηση στόχευε απλώς στην κατάθεση των συμφωνιών ή το «πάγωμα» προέκυψε έπειτα από τον έντονο προβληματισμό που διατυπώνουν βουλευτές, κυρίως της Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι πιθανολογούν ότι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την κύρωση των επίμαχων συμβάσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.