ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αλλαγές στην Βουλή για την προστασία από τον κορωνοϊό – Πύλες θερμομέτρησης και μείωση βουλευτών

Αλλαγές στην Βουλή για την προστασία από τον κορωνοϊό – Πύλες θερμομέτρησης και μείωση βουλευτών

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός την Βουλή, που σε συνεργασία με την Υγειονομική Υπηρεσία επιβάλλει νέα μέτρα προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα στις εισόδους θα τοποθετηθούν ειδικές πύλες θερμομέτρησης, ενώ στην αίθουσα της Ολομέλειας θα βρίσκονται από 50 μέχρι 60 άτομα κατά την διάρκεια συνεδρίασης.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με την Υγειονομική Υπηρεσία του επονομαζόμενου «ναού της Δημοκρατίας αποφασίζεται:

1. Η μείωση του ορίου ταυτόχρονης φυσικής παρουσίας Βουλευτών στην Αίθουσα της Ολομέλειας από 60 σε 50 Βουλευτές.

2. Λειτουργία κατά προτεραιότητα των Διαρκών Επιτροπών για την επεξεργασία και εξέταση των νομοσχεδίων και σύσταση για συμμετοχή των Βουλευτών στις Επιτροπές με το σύστημα τηλεδιάσκεψης.

3. Λειτουργία της Διάσκεψης των Προέδρων με την αντιπροσωπευτική παρουσία των 6 μελών – εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

4. Ειδικές πύλες θερμομέτρησης θα εγκατασταθούν άμεσα σε όλες τις εισόδους της Βουλής.

5. Ενίσχυση του μηχανισμού ιχνηλατήσεων πιθανών κρουσμάτων covid υπό την καθοδήγηση των ιατρών της υγειονομικής μονάδας της Βουλής.

6. Αυστηρή τήρηση του χρόνου ομιλίας ώστε να ολοκληρώνονται οι συνεδριάσεις στον προβλεπόμενο χρόνο κατά τον Κανονισμό.

7. Τακτικές διακοπές για υγειονομικό καθαρισμό και αερισμό των αιθουσών κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

8.Αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας των υπαλλήλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.