ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βουλή: Επίθεση στην κυβέρνηση για το lockdοwn από την αντιπολίτευση

Βουλή: Επίθεση στην κυβέρνηση για το lockdοwn από την αντιπολίτευση

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σχετικά με την πανδημία έκαναν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταχύτερη εκδίκαση υποθέσεων του νόμου Κατσέλη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης επέρριψε την ευθύνη για το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην κυβέρνηση η οποία όπως είπε «έχει γιγαντιαίες ευθύνες» ενώ σχολιάζοντας την αναβολή της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δειλιάζει να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα».

Παράλληλα, οι αρχηγοί του ΜεΡΑ25 και Ελληνικής Λύσης, Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξαν πως η κυβέρνηση υπονομεύει την δημόσια υγεία και την οικονομία.

Τσιάρας: Aπαιτείται υπευθυνότητα και όχι μικροπολιτικά παιχνίδια

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας κάλεσε τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα και όχι με διάθεση αποκόμισης μικροπολιτικών κερδών.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το 2ο κύμα της πανδημίας που παρουσιάζει πιο επιθετική προσέγγιση με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία χώρας

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού δείχνει πως η κυβέρνηση στέκει με υπευθυνότητα στο ζήτημα που αφορά όλους τους πολίτες. Δεν μπορεί αυτό το ζήτημα να γίνει αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Η Ελλάδα συγκρινόμενη με το σύνολο χωρών της ΕΕ έχει καλύτερα χαρακτηριστικά. Είναι μεγάλη ανάγκη για ένα ζήτημα που αφορά τη ζωή να δείξουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Είμαστε υπερ του λοκ-ντάου ή μιας λαϊκίστικης προσέγγισης; Οφείλουμε να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό της υγείας. Αυτή η εξέλιξη χτυπά την πόρτα μας. Έρχεται και μας αγγίζει και πρέπει να το δούμε από την οπτική ευθύνης και όχι από την οπτική του τι μας συμφέρει μικροπολιτικά» ανέφερε χαρακτηριστικά

Βαρουφάκης: Δόλια η αποτυχία της κυβέρνησης

Ο γ.γ. του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης υπενθύμισε ότι την περασμένη άνοιξη το ΜεΡΑ25 ζήτησε: μαζικά τεστ, άμεση πρόσληψη 7 χιλ μόνιμων ιατρών και νοσηλευτών και επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ.

«Τι κάνατε από όλα αυτά; Μια τρύπα στο νερό. Απολύτως τίποτα. Αποτύχατε με αποτέλεσμα να έχουμε την σημερινή εικόνα. Αποτύχατε στοχευμένα. Η αποτυχία σας είναι δόλια για να μην στεναχωρήσετε τους κλινικάρχες. Είχαμε προειδοποιήσει ότι αν δεν εξαγγείλετε τα μέτρα θα σας καταγγείλουμε ως συνειδητούς υπονομευτές της δημόσιας υγείας. Δεν έχετε την στήριξη και ανοχή μας για το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται αυτά τα 3 μέτρα. Είναι ντροπή σας ότι δεν έχετε προχωρήσει σε μαζικά τεστ και διορισμό 7 χιλ ιατρών νοσηλευτών.

Είστε συνεργοί στην υπονόμευση της δημόσιας υγείας και ενορχηστρωτές της κατάρρευσης της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά.

Βελόπουλος: Ούτε ο Σωτήρης δεν σας σώζει

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος είπε σχολιάζοντας την συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού «ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη αντιλήφθηκα και εγώ ότι αποδειχθήκατε ανεπαρκείς. Ανοργάνωτοι. Είστε πανικόβλητοι. Είδα έναν πρωθυπουργό πανικοβλημένο με αποτέλεσμα όλα αυτά μαζί να σας κάνουν επικίνδυνους για την χώρα». Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «σκοτώνει την οικονομία» ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε «άκουγα τον κ. Μητσοτάκη να επικαλείται συνέχεια τον Τσιόδρα με το μικρό του όνομα. «Σωτήρη» και «Σωτήρη» αλλά ούτε ο Σωτήρης δεν σας σώζει. Είστε σε αποδρομή λόγω της ανικανότητας σας να πάρετε σοβαρά μέτρα από το καλοκαίρι».

Ραγκούσης: Γιγαντιαίες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Διονύσης Καλαματιανός ανέφερε αρχικά «Η κυβέρνηση είχε 8 μήνες για να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα για να προστατευτεί υγειονομικά ο πληθυσμός, για να αποφύγουμε ή να καθυστερήσουμε ένα δεύτερο καταστροφικό lock – dawn. Δυστυχώς, δεν αξιοποιήσατε αυτή την ευκαιρία. Το δεύτερο αυτό κλείσιμο της οικονομίας είναι η απόδειξη της αποτυχίας σας»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης επέρριψε την ευθύνη για το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην κυβέρνηση η οποία όπως είπε «έχει γιγαντιαίες ευθύνες» ενώ σχολιάζοντας την αναβολή της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια».

«Οι εξαιρετικά δυσάρεστε εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε ότι ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για αύριο υποχρέωση του Μητσοτάκη να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα για τα θέματα της πανδημίας και την κατάσταση στα ΜΜΜ. Είναι προφανές. Πρόκειται για δειλία του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τον Τσίπρα και την αντιπολίτευση μέσα στο ναό της Δημοκρατίας

Ο κ. Μητσοτάκης που έχει υποχρέωση να τοποθετηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα δεν βάζει σε αναστολή την λειτουργία κοινωνίας και οικονομίας αλλά και την λειτουργία του κοινοβουλίου. Την λειτουργία διαλόγου. Ειλικρινά δεν υπάρχει περιθώριο κανείς να δικαιολογήσει μια τέτοια εντελώς αστήρικτη και σε κάθε περίπτωση εντελώς προβληματική απόφαση που πήρε ο κ. Μητσοτάκης που τα βάζει στα πόδια».

Για το ίδιο θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πια κουράσει τον ελληνικό λαό. Με τις αντιφάσεις του, το ναρκισσισμό του, την έλλειψη ενσυναίσθησης του βάρους που καλείται να σηκώσει ο κάθε πολίτης ξεχωριστά» ενώ χρεώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε «εγκληματική αμέλεια» της κυβέρνησης.

Γιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση κώφευσε στις προτάσεις μας

Η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι το lockdοwn θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και πρόσθεσε «Κώφευε η κυβέρνηση στις προτάσεις μας και στις προτάσεις των ειδικών. Οδηγούμαστε εσπευσμένα σε ένα λοκντάουν λόγω της επίσπευσης της αδυναμίας στην οποία έφτασε το ΕΣΥ. Αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις ευθύνες. Μην περιμένετε σιωπή. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην επισημάνουμε το πως φτάσαμε έως εδώ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, από το ΚΚΕ η κυρία Μαρία Κομνηνάκα είπε πως «καταρρέουν ακόμη μια φορά σαν χάρτινος πύργος τα παραμύθια για θωράκιση του ΕΣΥ. Τεράστιες οι ευθύνες σας. Αφήσατε εργαζόμενους και λαό εκτεθειμένους»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.