Τελικά θα απαντήσει στην Βουλή ο Κ.Μητσοτάκςη στην ερώτηση του Α.Τσίπρα – Αφού προηγουμένως είχε πει ότι ήταν περιττή

Τελικά θα απαντήσει στην Βουλή ο Κ.Μητσοτάκςη στην ερώτηση του Α.Τσίπρα – Αφού προηγουμένως είχε πει ότι ήταν περιττή

Την Τρίτη θα απαντήσει τελικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τους χειρισμούς της πανδημίας από την κυβέρνηση αφού προηγουμένος είχε θεωρήσει ότι η απάντηση στην Βουλή… παρέλκει.

Ο πρωθυπουργός ήταν προγραμματισμένο να απαντήσει αύριο Παρασκευή, ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις ανακοινώσεις για γενικό lockdown, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε για λίγα 24ωρα την ομιλία του, ώστε να δρομολογηθούν τα μέτρα και να οργανωθεί η νέα κατάσταση που θα ισχύσει σε όλη την Ελλάδα από τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στέλιος Πέτσας, «ο πρωθυπουργός, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από τη Δευτέρα, επρόκειτο την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Λόγω των εξελίξεων των ημερών που μεσολάβησαν, η «επίκαιρη» ερώτηση κατέστη εκ των πραγμάτων ανεπίκαιρη, καθώς ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που υπερβαίνουν το περιεχόμενο της ερώτησης του κ. Τσίπρα».

Και συνεχίζει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι σέβεται απόλυτα το Κοινοβούλιο. Για αυτό την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, για την έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση της Βουλής θα προβεί σε ανακοινώσεις για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής. Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχουν την ευκαιρία και τον χρόνο να τοποθετηθούν.

Για όσους όψιμα κόπτονται για την ενημέρωση της Βουλής, τους υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας επί 4 χρόνια στην ΙΖ’ Κοινοβουλευτική Περίοδο, απήντησε συνολικά σε 10 επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή. Ενώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μόλις 15 μήνες, απήντησε στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» σε 6 επίκαιρες ερωτήσεις [2 ΣΥΡΙΖΑ/3 Κίνημα Αλλαγής/1 ΜέΡΑ25]. Επιπλέον, στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση κατόπιν αιτήματος της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο συνεδριάσεις σύμφωνα με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α, της ενημέρωσης δηλαδή της Βουλής από τον πρωθυπουργό σε σχέση με θέματα επικαιρότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υ.Γ. Το αντιπολιτευτικό άγχος οδηγεί τον κ. Τσίπρα στη φαιδρότητα. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι εμφανίζει ως κυβερνητική «μονοφωνία» και «προπαγάνδα» τις ερωτήσεις που υπέβαλλαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στον πρωθυπουργό τα ΜΜΕ μεταξύ των οποίων η «Αυγή» και η «Εφημερίδα των Συντακτών»;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.