ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Υπερψηφίσθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που μεταξύ άλλων ρυθμίζει ζητήματα που αφορούν το ηλεκτρονικό εμπόριο, το έλεγχο και λειτουργία της αγοράς.

Το νομοσχέδιο εμπεριέχει και διατάξεις διευκόλυνσης της λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην ολομέλεια. Αύριο το πρωί έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στην Επιτροπή η δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση και επί των άρθρων του σχεδίου νόμου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης απέρριψε την πρόταση που διατυπώθηκε από φορείς, αλλά και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση να τεθεί στο νομοσχέδιο ένα χιλιομετριοκό όριο για τις περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων όπου θα μπορούν να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής: η πρώτη μου αντίδραση είναι αρνητική στο θέμα των χιλιομέτρων. Πιστεύω θα μπλέκαμε με μια τρομερή γραφειοκρατία και νέες καταγγελίες για το αν είναι 15 χιλιόμετρα ή 14,9 και μετά ερμηνεία αν το κατάστημα ήταν 15 χιλιόμετρα ή το κέντρο του δήμου ήταν 15 χιλιόμετρα και θα βάλουμε τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται εκ νέου. Η εμπειρία μου, μετά από 13 χρόνια εδώ, είναι ότι όσο πιο πολύπλοκη είναι μια διάταξη, συνήθως τόσο πιο δυσερμήνευτη είναι και στην πράξη δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα» ανέφερε ο υπουργός.

Γεωργιάδης: Ο νόμος αναφέρεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Άλλωστε, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, «ο νόμος αυτός που ψηφίζουμε, ρητώς αναφέρεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή έως 9 άτομα προσωπικό και έως ενάμισι εκατομμύριο τζίρο». Κατά συνέπεια, «δεν αφορά επιχειρήσεις όπως το Praktiker που ακούστηκε στη συζήτησή μας». Στη δε παρατήρηση πως ένα νομικό πρόσωπο μπορεί να «σπάσει» σε πολλά μικρότερα και διαφορετικά τμήματα την επιχείρησή του, ο υπουργός είπε ότι «ο νόμος πιάνει και τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις».

Η διάταξη αυτή, εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, δημιουργήθηκε γιατί «ήρθαν εμπορικοί σύλλογοι της επαρχίας, καταστηματάρχες και μικρομεσαίοι και μας ανέφεραν πως οι οικείες Περιφέρειες τους είχαν βάλει υψηλά πρόστιμα γιατί δούλευαν τις Κυριακές τα μίνι μάρκετ τους. Εγώ δεν μπορώ να τους πω: κόψε τον λαιμό σου, ας σου βάζουν πρόστιμα. Η δουλειά του πολιτικού είναι να λύνει τα προβλήματα των ανθρώπων αν τα θεωρεί δίκαια. Αν τα θεωρεί άδικα, να τους πει: καλώς σας βάλανε το πρόστιμο. Επειδή εγώ τυγχάνει να το θεωρώ δίκαιο και δεν θέλω αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται και να καταστρέφονται, γι’ αυτό φέρνω την ρύθμιση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός επίσης, χαρακτήρισε ανύπαρκτο τον φόβο, ότι αυτή η διάταξη μπορεί «να ανοίγει το δρόμο για να πάνε τα πολυκαταστήματα στο ΣτΕ για να ανοίγουν και αυτά την Κυριακή» λέγοντας πως όλοι ξέρουμε ότι όλες έως σήμερα αποφάσεις του ΣτΕ είναι υπέρ της περιφρούρησης της κυριακάτικης αργίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.