Βουλή: Αυτή είναι η λίστα των βουλευτών – γιατρών που τίθενται στην διάθεση του ΕΣΥ

Βουλή: Αυτή είναι η λίστα των βουλευτών – γιατρών που τίθενται στην διάθεση του ΕΣΥ

Αρκετοί είναι οι Έλληνες πολιτικοί που δήλωσαν ότι επιθυμούν να προσφέρουν με την δεύτερη ιδιότητά τους, ως γιατροί, στο ΕΣΥ της χώρας.

Συνολικά μέχρι αυτή τη στιγμή 17 βουλευτές των περισσότερων κοινοβουλευτικών ομάδων έχουν κοινοποιήσει την αυτοδιάθεσή τους στον κρισιμότερο πόλεμο που δίνει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Πρόκειται για τους Χρήστο Κέλλα, Κωνσταντίνο Μπλούχο, Βασιλη Γιόγιακα και Νεοκλή Κρητικό από την ΝΔ.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη σε σημερινή της επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια τονίζει «ότι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά από την έξαρση της επιδημίας και με δεδομένες τις ανάγκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι Βουλευτές-Ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτίθενται να υποστηρίξουν το σύστημα υγείας, εν μέσω των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα. Προφανώς, η αποτελεσματικότητα της συνεισφοράς των Βουλευτών μας στο σύστημα εναπόκειται στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με βάση τις ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ειδικότητα των Ιατρών.

Σας παραθέτω τα ονόματα και τις ειδικότητες των Βουλευτών-Ιατρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

  1. Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια
  2. Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος
  3. Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας
  4. Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος
  5. Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας
  6. Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος
  7. Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος
  8. Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος
  9. Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος
  10. Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας»

Από το Κίνημα Αλλαγής αντίστοιχη δήλωση έχει καταθέσει ο κ. Ανδρέας Πουλάς. Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης ζήτησε να απαλλαχθεί από τα καθήκοντα του αντιπροέδρου για να ριχτεί στην μάχη στο νοσοκομείο Λάρισας. Τέλος από την Ελληνική Λύση η κυρία Μαρία Αθανασίου συνταξιούχος γυναικολόγος εξέφρασε την επιθυμία της να συνδράμει.

Ο κατάλογος έχει ως εξής:

ΝΔ

Χρήστος Κέλλας

Κώστας Μπλούχος

Βασίλης Γιόγιακας

Νεοκλής Κρητικός

ΣΥΡΙΖΑ

Όλγα Γεροβασίλη

Νίκος Ηγουμενίδης

Κωνσταντίνος Μάρκου

Ανδρέας Μιχαηλίδης

Γιάννης Μουζάλας

Ανδρέας Ξανθός Ανδρέας

Θανάσης Παπαδόπουλος

Θανάσης Παπαχριστόπουλος

Παύλος Πολάκης Εντατικολόγο

Μετόπη Τζούφη

ΚΙΝΑΛ

Ανδρέας Πουλάς

ΚΚΕ

Γιώργος Λαμπρούκος

Ελληνική Λύση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μαρία Αθανασίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.