ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουλή: Καταψηφίστηκε η ρύθμιση μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Βουλή: Καταψηφίστηκε η ρύθμιση μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Σε μία κίνηση που δείχνει την εμμονή στην διατήρηση των υψηλών βαρών για μισθωτούς που διαμόρφωσε ο νόμος Κατρούγκαλου, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που καταψήφισαν τη νέα ρύθμιση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο 31 του υπουργείου Εργασίας που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Νέα Δημοκρατία φέρνει νέα μείωση των εισφορών κατά 3% και εκτιμάται ότι θα αυξήσει το εισόδημα των μισθωτών από 100 εως 450 ευρώ ανά έτος ενώ σημαντική ελάφρυνση θα υπάρξει και για τις επιχειρήσεις ώστε να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας.

Στο συγκεκριμένο άρθρο το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε «παρών», όπως και το MέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΚΕ επίσης καταψήφισε.

Ο εισηγητής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «μελανό σημείο σε ό,τι αφορά την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που σήμερα με την κυβέρνηση της ΝΔ ελαφρύνονται πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους στερούσε αυτή την ελάφρυνση. Εχουμε μια αριστερά του χαβιαριού που αδιαφορεί για τις λαϊκές ανάγκες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου υποστήριξε ότι το κόμμα της καταψηφίζει την ευνοϊκή ρύθμιση καθώς η μείωση των εισφορών στερεί πόρους από τον ΟΑΕΔ. Ωστόσο, όπως έχει εξηγήσει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δεν πρόκειται να θιγούν επιδόματα και προγράμματα στήριξης ανέργων και εργαζόμενων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.