Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η άρση της ασυλίας του Π.Πολάκη

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η άρση της ασυλίας του Π.Πολάκη

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής με πλειοψηφία 184 «υπέρ» από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση έναντι 109 «κατά» από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Η συνεδρίαση που προηγήθηκε επί των αιτημάτων άρσης ασυλίας, διεξήχθη σε άκρως εκρηκτικό κλίμα, διανθισμένη με μαντινάδες, απειλές και αναφορές σε αστυνομικοδικαστικό κράτος και Γκαίμπελς.

Οι αναφορές του Παύλου Πολάκη ότι: “θα σας ρίξουμε από την κυβέρνηση” συνοδευόμενη από τη μαντινάδα “Σαν πληγωθεί ο αετός να μην τον ελυπάσαι, θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι”, με την οποία έκλεισε την ομιλία του επί του αιτήματος άρσης ασυλίας του, εξελήφθησαν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μπούγα, ως απειλή, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή του και μία απάντηση που έβαλε φωτιά στη συνεδρίαση.

“Κάθε φορά που παίρνει τον λόγο ο κ. Πολάκης κι απευθύνεται στη ΝΔ είτε με μαντινάδα είτε με το η 2η φορά Αριστερά θα είναι αλλιώς, φροντίζει να εκτοξεύει και μία απειλή. Όλα αυτά παραπέμπουν στο γνωστό “θα ξαναρθούμε και η γη θα τρέμει”», σημείωσε ο κ. Μπούγας, αναφερόμενος στο σύνθημα του Υπουργού Προπαγάνδας της ναζιστικής Γερμανίας, Γιόζεφ Γκαίμπελς, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από την πτέρυγα το ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές του κόμματος να φωνάζουν απαιτώντας να ανακαλέσει.

Πυροσβεστική παρέμβαση επιχείρησε και ο προεδρεύων, Χαράλαμπος Αθανασίου, καλώντας τον κ. Μπούγα να διευκρινίσει τι εννοούσε.

“Δεν άφησα υπονοούμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι δυνατόν. Είπα ότι όταν χρησιμοποιείς τέτοιες εκφράσεις στο δημόσιο διάλογο μπορούν να γίνουν τέτοιοι συνειρμοί και πρέπει να προσέχει όποιος τις λέει», είπε ο Γιάννης Μπούγας.

Της ομιλίας του κ. Πολάκη είχε προηγηθεί σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, με αφορμή τις ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «απαραδέκτου» της υπόθεσης υπό τον ισχυρισμό ότι η νέα μήνυση αφορά στα ίδια πραγματικά περιστατικά με την προηγούμενη για την οποία η Ολομέλεια είχε αποφανθεί αρνητικά στην άρση ασυλίας του κ. Πολάκη. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μάλιστα είχε εκτοξεύσει πυρά περί «προσωπικής εκδικητικότητας μιντιαρχών την οποία υιοθετεί η ΝΔ», ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος -στο ίδιο μήκος κύματος – κατηγόρησε τη ΝΔ για μετατροπή της Βουλής σε “παρακολούθημα εκδοτικών συμφερόντων”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αίτημα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, με τον Γιάννη Μπούγα (ΝΔ) να επισημαίνει ότι η έγκληση και η δικογραφία αναφέρονται σε διαφορετικά περιστατικά και χρόνο, συνεπώς η διαδικασία ακολουθείτε απολύτως σύννομα. «Η ΝΔ για τις άρσεις ασυλίας αποφασίζει αποκλειστικά με βάση το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και τη νομολογία», αντέτεινε εμφατικά στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας προσχηματικά προσκόμματα. “Η Αριστερά διεκδικεί το προνόμιο να παραβιάζει τους νόμους και να μην ελέγχεται. Γιατί ότι ελέγχεται ο απλός πολίτης θα ελέγχεται και ο βουλευτής. Θα υπάρξει η αντιμετώπιση που ισχύει για όλους τους πολίτες”, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ μετά την ομιλία του κ. Πολάκη υπογράμμισε ότι “η βουλευτική ασυλία δεν είναι άλλοθι για χυδαιολογία, αγένεια και απειλές”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.