ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρύθμιση «σκούπα» με 120 δόσεις για όλα τα χρέη προς ΟΤΑ κατατέθηκε στη Βουλή

Ρύθμιση «σκούπα» με 120 δόσεις για όλα τα χρέη προς ΟΤΑ κατατέθηκε στη Βουλή

Στη Βουλή κατατέθηκε ρύθμιση «σκούπα» έως και 120 δόσεων για όλες της ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΟΤΑ που δημιουργήθηκαν έως την 31.12.2020 και βεβαιώθηκαν ή θα βεβαιωθούν μέχρι 28.2.2021.

Οι προωθούμενες διατάξεις έχουν συμπεριληφθεί σε πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που αναμένεται να ακολουθήσει κατεπείγουσα διαδικασία για να ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Η ρύθμιση αφορά τόσο τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας αλλά και όλα τα χρέη του παρελθόντος καθώς δεν προβλέπεται κατώτερο χρονικό όριο γέννησης οφειλής. Κατά συνέπεια θα συμπεριληφθούν σε αυτή και χρέη από κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας που είχαν «κοπεί» την περίοδο 2015 – 16 αλλά πρόσφατα έγιναν απαιτητές από τους παραβάτες.

Σύμφωνα με την διάταξη αν ο οφειλέτης καταβάλει εφάπαξ το ποσό της οφειλής τότε διαγράφονται όλες οι προσαυξήσεις, τόκοι και πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλος.

Αν εξοφληθούν σε 2 εως 12 δόσεις η απαλλαγή ανέρχεται σε 90%

Αν εξοφληθούν σε 13 έως 48 δόσεις απαλλαγή κατά 80%

Αν εξοφληθούν σε 49 έως 72 δόσεις απαλλαγή 70%

Αν εξοφληθούν σε 73 έως 120 δόσεις απαλλαγή 60%.

Να σημειωθεί ότι στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές που α) τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου β) έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών γ) δεν έχουν βεβαιωθεί επειδή εκκρεμεί γι αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιοδήποτε βαθμό, εφόσον στην τελευταία περίπτωση ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν ο οφειλέτης επιλέξει την τμηματική καταβολή τότε η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός 3 εργάσιμων από την ημέρα ένταξης στη ρύθμιση ενώ οι υπόλοιπες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα. Κάθε δόση πλην της τελευταία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 20 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και 50 ευρώ για επιχειρήσεις ενώ η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 2%. Εάν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει 3 συνεχόμενες δόσεις χάνει την ρύθμιση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.