Βγήκαν τα «μαχαίρια» στη Βουλή για τις συναθροίσεις – «Η απόφαση θυμίζει το ”αποφασίζομεν και διατάσσομεν”»

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στη Βουλή για τις συναθροίσεις – «Η απόφαση θυμίζει το ”αποφασίζομεν και διατάσσομεν”»

Σύγκρουση στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε η απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων έως την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος μίλησε για «αντιδημοκρατική μεθόδευση» και υποστήριξε ότι «οι επιδημιολόγοι διαφώνησαν με την απόφαση της ΕΛΑΣ. Στόχος είναι ο περιορισμός της λειτουργίας της Δημοκρατίας».

Απαντώντας ο βουλευτής της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας υπογράμμισε «ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται για τη Δημοκρατία αλλά δεν κόπτεται να επικρίνει τα μέλη του που κλείνουν το μάτι σε έναν κατά συρροή δολοφόνο, σε έναν τρομοκράτη».

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι «τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για την 28η Ιανουαρίου θα γίνουν (φοιτητικά). Η απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων θα γίνει κουρελόχαρτο. Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες» ενώ ο εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης είπε πως «η απόφαση μου θυμίζει το το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Ντροπή».



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου η νέα απόφαση έρχεται να «χαλαρώσει» τους σχετικούς περιορισμούς καθώς έως σήμερα απαγορεύονταν οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε πως η απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων δεν έχει να κάνει με το προγραμματισμένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο συμπληρώνοντας πως «κάποτε σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να αποφεύγουμε να βλέπουμε φαντάσματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.