ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σήμερα οι ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο του υπ.Παιδείας

Σήμερα οι ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο του υπ.Παιδείας

Σήμερα αναμένεται η ολοκλήρωση της συζήτησης και ψήφισης των προωθούμενων διατάξεων για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της ψηφοφορίας θα προηγηθούν τοποθετήσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης οι οποίοι αναμένεται να κορυφώσουν την πολιτική σύγκρουση που διεξάγεται στην Ολομέλεια το τελευταίο διήμερο.

Η συζήτηση που προηγήθηκε επιβεβαιώνει την απουσία ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση κάθε εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επισήμαναν την αναγκαιότητα των προωθούμενων ρυθμίσεων προκειμένου να εξορθολογιστεί ο τρόπος εισαγωγής στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, να αποφευχθούν φαινόμενα «επιτυχόντων της λευκής κόλλας» και κυρίως να αντιμετωπιστούν τα ακραία περιστατικά βίας και παραβατικότητας στους χώρους των πανεπιστημίων.

Παράλληλα, υπογράμμισαν πως το νομοσχέδιο εκπληρώνει βασική προεκλογική δέσμευση του κόμματός τους, υπηρετεί το αυτονόητο – όπως σημείωσαν – ενώ τόνισαν ότι το σύνολο των δημοσκοπήσεων καταγράφουν πως η πλειοψηφία των πολιτών, όλων των πολιτικών αποχρώσεων, θεωρεί αναγκαίες τις διατάξεις για την ελεγχόμενη είσοδο στα ακαδημαϊκά ιδρύματα και την θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Από την άλλη πλευρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην Ελληνικής Λύσης υποστήριξαν ότι ο πυρήνας του σχεδίου νόμου αποτυπώνει «τον αυταρχικό και αστυνομοκεντρικό χαρακτήρα της κυβέρνησης». Μάλιστα, η αριστερή κοινοβουλευτική πτέρυγα – ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ – ζήτησε την αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου λόγω της υγειονομικής κρίσης, ωστόσο την ίδια στιγμή προανήγγειλαν μαζικά συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην περίπτωση που συνεχιστεί η κοινοβουλευτική επεξεργασία των ρυθμίσεων.

Είναι ενδεικτικό πως το κρίσιμο νομοσχέδιο αντί να αποτελέσει πεδίο ουσιαστικής συζήτησης για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, δημιούργησε πεδίο για σφοδρές πολιτικές συγκρούσεις εφ όλης της ύλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.