Σε εξέλιξη η μυστική ψηφοφορία στη Βουλή για την συγκρότηση προανακριτικής για το Ν.Παππά

Σε εξέλιξη η μυστική ψηφοφορία στη Βουλή για την συγκρότηση προανακριτικής για το Ν.Παππά

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ προκειμένου να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή που θα εξετάσει το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων ποινικών πράξεων από τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Στις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η μυστική ψηφοφορία ενώ από τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων φαίνεται ότι υπερ της πρότασης εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν θετικά τα μέλη της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει ενώ το ΚΚΕ θα δηλώσει «παρών». Από την διαδικασία της συζήτησης και ψήφισης απέχει το ΜεΡΑ25.

ΝΔ: Θα ερευνηθούν οι ύποπτες διαδρομές χρήματος

Κατά την συζήτηση η πλειοψηφία εξήγησε ότι η ανάγκη κατάθεσης πρότασης για προανακριτική εξέταση των χειρισμών Παππά προέκυψε από την διαβίβαση δικογραφίας από την Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τους βουλευτές της ΝΔ που κλήθηκαν να τοποθετηθούν, ο φάκελος περιλαμβάνει πλήθος στοιχείων για τον τρόπο που επιχείρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να στήσει τους επικοινωνιακούς του βραχίονες και να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας. Μεταξύ άλλων μίλησαν για ύπαρξη παρένθετων προσώπων, εικονικών εταιρειών και τροφοδοτών λογαριασμών σε Κύπρο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) που πρωταγωνίστησαν στην περίφημη υπόθεση με τα βοσκοτόπια και τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών.

Ενδεικτικά, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι «η υπόθεση του κ. Παπαγγελόπουλου με την υπόθεση του κ. Παππά που συζητούμε σήμερα συνδέονται μεταξύ τους καθώς αποτυπώνουν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας στη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Να ποδηγετήσει τη Δημοκρατία. Κι αυτή η πράξη σας θα σας συνοδεύει». Παράλληλα, είπε ότι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παππάς έπρεπε να ζητούν διερεύνηση της υπόθεσης και πως το ζητούμενο δεν είναι η διερεύνηση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά το αν ο κ. Παππάς προσπάθησε ο ίδιος να καταστρατηγήσει τις διατάξεις του νόμου.

Επίσης, ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στις αποκαλυπτικές καταθέσεις των πρωταγωνιστών της υπόθεσης και στα «καυτά» emails που αντάλλασσαν και τα οποία δείχνουν υπόγειες διαδρομές χρήματος μέσω εικονικών εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κύπρο.

Στήριξη Παππά από Αλ. Τσίπρα και καταγγελίες για την διαχείριση της πανδημίας

Από την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε τους χειρισμούς του Νίκου Παππά, αν και υποστήριξε ότι δεν θα αναγνωρίσει το έργο της προανακριτικής δείχνοντας πως προτιμά την παραπομπή της υπόθεσης απευθείας στην τακτική Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, άσκησε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι την ώρα που η χώρα βιώνει την χειρότερη φάση της πανδημίας, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να στήσει προανακριτικές και ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο ίδιος εμφανίστηκε ως εγγυητής ενότητας και την ίδια ώρα κάλυψε για μια ακόμα φορά την χυδαία επίθεση του Παύλου Πολάκη ο οποίος χαρακτήρισε την ΝΔ ως «παράταξη των δωσίλογων και των μαυραγοριτών» και τον ΣΥΡΙΖΑ την παράταξη του Κολοκοτρώνη.

Η ΝΔ σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον Νίκο Παππά. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να θεωρεί ότι δεν ζημιώθηκε το δημόσιο συμφέρον, όταν τρία εκατομμύρια ευρώ έκαναν βόλτες με αδιαφανείς διαδικασίες σε διάφορους λογαριασμούς. Με περίσσιο θράσος μίλησε για πολιτικές διώξεις. Προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους που δεν θυμούνται το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», όταν η σκευωρία που έστησε κατέρρευσε πανηγυρικά. Ελπίζουμε τις απόψεις του αυτές να τις μοιράστηκε με τον κ. Πικραμμένο, όταν τον είχε απέναντί του στο επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο στις 24 Μαρτίου. Η χώρα έχει θεσμική και πολιτική μνήμη. Όσο για τις καταγγελίες του περί πόλωσης και διχασμού, τον παραπέμπουμε στο σημερινό εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα του φίλου του κ. Πολάκη για το οποίο δεν βρήκε τίποτα να πει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.