Μ.Γιαννάκου: «Φοβάμαι ότι το νομοσχέδιο συνεπιμέλειας θα δημιουργήσει περισσότερες εντάσεις»

Μ.Γιαννάκου: «Φοβάμαι ότι το νομοσχέδιο συνεπιμέλειας θα δημιουργήσει περισσότερες εντάσεις»

Παρά τις νομοτεχνικές παρεμβάσεις που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου, επιμένει στην έντονη διαφωνία της με τις διατάξεις του νομοσχέδιου για την συνεπιμέλεια.

Η κυρία Γιαννάκου έδειξε ότι κεντρικά σημεία της διαφωνίας της αποτελούν οι διατάξεις που προβλέπουν από κοινού και εξίσου γονική μέριμνα και εισάγουν το μαχητό τεκμήριο του 1/3 στον χρόνο που θα περνά το παιδί με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτελούν και τον πυρήνα της μεταρρύθμισης που επιχειρεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση.

«Είναι γεγονός ότι το νομοσχέδιο δεν είναι πιστό απολύτως στην σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών και στην σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Είναι σίγουρο ότι αφήνει ορισμένους υπαινιγμούς όπως με αυτό το “εξίσου” το οποίο μπορεί να παραπέμψει αλλού όπως και η υποχρεωτική αναφορά του 1/3 στον χρόνο που θα περνά το παιδί με τον γονέα που δεν διαμένει. Αυτό ενδεχομένως θα φέρει μεγαλύτερες συγκρούσεις», είπε αρχικά η κυρία Γιαννάκου για να προσθέσει:

«Αυτά είναι ορισμένα ζητήματα που τονίσαμε με την κυρία Κεφαλογιάννη για να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές που θα αντιμετωπίζουν και τα δύο φύλα εξίσου».

Πέραν αυτού η βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι στον διαβούλευση για την κατάρτιση του νομοσχεδίου δεν κλήθηκαν οι παραδοσιακές γυναικείες οργανώσεις αφήνοντας παράλληλα υπαινιγμούς για την δράση των συλλόγων που υποστηρίζουν την συνεπιμέλεια και στηρίζουν το νομοσχέδιο.

«Δεν συμμετείχαν παραδοσιακές γυναικείες οργανώσεις στο διάλογο. Είδαμε αντίθετα απίθανες οργανώσεις, «Ενεργοί Μπαπάδες», «Συνεπιμέλεια» και άλλους με τρομερές διαφημίσεις που σημαίνει χρήμα. Είδαμε επίσης μια πανομοιότυπη επιστολή που στέλνετε στα email μας την οποία υπογράφουν διάφορα ονόματα χωρίς λοιπά στοιχεία, δηλαδή μια ψευδή επιστολή. Μήπως είναι ένα γραφείο που διαθέτει και χρήμα και στέλνει όλα αυτά με ψευδή ονοματολογία; Εγώ αυτό πιστεύω. Οι επιστημονικοί φορείς που δεν έχουν άμεση εμπλοκή υπήρξαν αντικειμενικοί και έκαναν παρατηρήσεις που κάναμε και εμείς. Αντίθετα οι λιγότεροι φορείς επικρότησαν το νομοσχέδιο και έκαναν παρατηρήσεις που δεν έχουν σχέση με το συμφέρον του παιδιού. Λυπάμαι που η εισηγήτρια της πλειοψηφίας είπε ότι η οι περισσότεροι φορές εκφράστηκαν θετικά για το νομοσχέδιο» είπε η κα Γιαννάκου να υποστηρίξει ότι «φοβάμαι ότι το σχέδιο νόμου θα δημιουργήσει περισσότερες δικαστικές προσφυγές και εντάσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.