Νέος επικίνδυνος ιός μέσω facebook καταστρέφει υπολογιστές

Νέος επικίνδυνος ιός μέσω facebook καταστρέφει υπολογιστές

Το κακόβουλο λογισμικό το οποίο παριστάνει έναν από τους φίλους του χρήστη και παραπέμπει σε λινκ γνωστών ιστοσελίδων εντοπίστηκε από τον ερευνητή ασφαλείας του διαδικτύου Ντέιβιντ Τζάκομπι, ο οποίος επίσης έγινε στόχος…

Μέσω facebook διακινείται νέος καταστροφικός ιός για τους υπολογιστές και μάλιστα «παριστάνει» έναν από τους φίλους του θύματος.

Μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων στέλνει ένα λινκ κάποιας γνωστής ιστοσελίδας, όπως του youtube.com, και ζητά από τον χρήστη να κατεβάσει ένα λογισμικό. Αυτό είναι που κάνει την ζημιά και καταστρέφει τον υπολογιστή εντελώς.

Το κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε από τον ερευνητή ασφαλείας του διαδικτύου Ντέιβιντ Τζάκομπι, ο οποίος επίσης έγινε στόχος. Δήλωσε ότι έλαβε ένα μήνυμα από έναν από τους φίλους του, με τον οποίο σπανίως επικοινωνεί στην πραγματικότητα, με ένα λινκ και ένα εικονίδιο που υποδήλωνε «σοκ».

«Μετά από λίγα λεπτά που επεξεργαζόμουνα το μήνυμα, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά», είπε ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παραδέχθηκε πάντως πως ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πώς ξεκίνησε ο ιός και ζήτησε από όλους τους χρήστες του facebook να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.