ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το είχατε σκεφτεί ποτέ; Γιατί οι ανελκυστήρες έχουν καθρέπτες

Το είχατε σκεφτεί ποτέ; Γιατί οι ανελκυστήρες έχουν καθρέπτες

Έχετε μπει ποτέ στην διαδικασία να αναρωτηθείτε γιατί οι ανελκυστήρες έχουν καθρέφτες;

Η ιστορία λέει ότι όταν η χρήση τους έγινε απαραίτητη οι ανελκυστήρες χρησιμοποιούνταν από όλο και περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι όμως είχαν ένα παράπονο: ότι πάνε αρκετά αργά.

Δεν έφταιγε όμως μόνο η ταχύτητά τους. Οι μηχανικοί της εποχής διαπίστωσαν ότι ουσιαστικά δεν είναι τόσο αργοί αλλά επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν κάτι για να απασχολούνται στη διαδρομή, τους δημιουργείται η αίσθηση ότι ο χρόνος δεν κυλά. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που αποφασίστηκε να μπουν καθρέφτες και πράγματι τα παράπονα μειώθηκαν.

Επιπλέον με αυτό τον τρόπο μειώθηκε και το αίσθημα κλειστοφοβίας που δημιουργείται δεδομένης της στενότητας του χώρου ενός ανελκυστήρα, καθώς με την εισαγωγή ενός και μόνο καθρέφτη, το μέγεθος του θαλάμου εικονικά διπλασιάζεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας άλλος λόγος που ίσως έχει να κάνει και με την ασφάλεια όσων μπαίνουν μέσα είναι ότι η ύπαρξη του καθρέφτη λειτουργεί ως ένδειξη ότι ο θάλαμος βρίσκεται όντως πίσω από την πόρτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.