Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή στο WhatsApp που «ενοχλεί» τις διωκτικές αρχές (φωτο)

Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή στο WhatsApp που «ενοχλεί» τις διωκτικές αρχές (φωτο)

Μια αλλαγή που φέρνει τα πάνω-κάτω φαίνεται ότι σχεδιάζει η γνωστή εφαρμογή μηνυμάτων και επικοινωνίας WhatsApp, προκαλώντας τεράστιους πονοκεφάλους στις απανταχού διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από site που ειδικεύεται σε νέα και ειδήσεις για το WhatsApp, πλέον η εφαρμογή θα απαιτεί από τους χρήστες της ταυτοποίηση με δακτυλικό αποτύπωμα, προκειμένου να αποκτούν πρόσβαση στις υπηρεσίες της.

Αν το σχέδιο του WhatsApp προχωρήσει, τότε θα προσθέσει άλλο ένα επίπεδο ασφαλείας στην ήδη από άκρη σε άκρη κρυπτογράφηση που παρέχει στους χρήστες της και καθιστά σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση στα μηνύματά τους σε τρίτους.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η αναβάθμιση και ενσωμάτωση του δακτυλικού αποτυπώματος βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, αλλά προχωρεί γρήγορα και αναμένεται να σταλεί σύντομα σε κινητά τηλέφωνα Android.

Υπενθυμίζεται ότι το WhatsApp έχει δεχθεί εξαιρετικά προβληματικό για τις διωκτικές αρχές, με τη βρετανική αστυνομία να αδυνατεί να αποκτήσει πρόσβαση στα μηνύματα του τρομοκράτη Καλίντ Μασούντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι αν στην εφαρμογή συμπεριληφθεί και ταυτοποίηση με δακτυλικό αποτύπωμα, το WhatsApp θα μετατραπεί σε καταφύγιο για κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.