ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η NASA στέλνει την πρώτη αμερικανική αποστολή μετά το 2011 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (βίντεο)

Η NASA στέλνει την πρώτη αμερικανική αποστολή μετά το 2011 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (βίντεο)

Μία μεγάλη ημέρα σήμερα για τη ΝΑSΑ που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την πορεία του πρώτου διαστημόπλοιου της εταιρείας «Space X» του Έλον Μασκ, ονόματι «Crew Dragon». Το διαστημόπλοιο ξεκίνησε την ιστορική του δοκιμαστική πτήση πάνω σ΄ έναν πύραυλο «Falcon» λίγο μετά τις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος.

Η SpaceX και η NASA ελπίζουν πως αυτή η μη-επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση που ονομάζεται Demo-1, θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση μιας επανδρωμένης αποστολής.

Tο διαστημόπλοιο, όπως ήταν προγραμματισμένο, εκτοξεύτηκε από το διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA, στις 2:48 π.μ. (τοπική ώρα). Αν όλα πάνε κατ΄ευχήν, τότε το «Crew Dragon» που ξεκίνησε το ταξίδι του για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πριν από την αυγή του Σαββάτου, αναμένεται να φθάσει στο εργαστήριο χαράματα Κυριακής.

Το διαστημόπλοιο «Crew Dragon» μεταφέρει ένα «ανδρείκελο», τον «Riplay» που είναι ντυμένο με μία διαστημική στολή καθώς και εφόδια βάρους 181 κιλών.

Η αποστολή θα έχει διάρκεια πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΝASA, στις 8 Μαρτίου, το Crew Dragon θα αποκολληθεί και θα προσθαλασσωθεί στον Ατλαντικό Ωκεανό, λίγο έξω από τις ακτές της Φλόριντα.

Ένα σκάφος ανάκτησης της «SpaceX» θα το περισυλλέξει και θα το μεταφέρει πίσω στο ακρωτήριο Κένεντι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.