Στα όρια του διαστήματος ο Ρ.Μπράνσον την Κυριακή – Κερδίζει τη μάχη με τον Τζεφ Μπέζος

Στα όρια του διαστήματος ο Ρ.Μπράνσον την Κυριακή – Κερδίζει τη μάχη με τον Τζεφ Μπέζος

Στα όρια του διαστήματος θα πετάξει ο Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον την Κυριακή, κόβοντας πρώτος το νήμα στη μάχη του διαστήματος και κερδίζοντας τον Τζεφ Μπέζος, που έχει προγραμματίσει την πτήση του για τις 20 Ιουλίου, ενώ αφήνει πίσω του και τον Έλον Μασκ, που σχεδιάζει διαστημικές πτήσεις με την Space X.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον μαζί με τρεις υπαλλήλους της Virgin Galactic και δύο πιλότους θα πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους με το διαστημικό σκάφος Vss Unity από τη βάση Spaceport America στο Νέο Μεξικό. Η εταιρεία θα κάνει για πρώτη φορά ζωντανή μετάδοση της πτήσης, με συνεχή ροή στα social media. Ο δισεκατομμυριούχος θα πραγματοποιήσει το μαγικό ταξίδι μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 71 του χρόνια και μετά από 21 δοκιμαστικές πτήσεις του σκάφους.

Ο Μπράνσον μάλιστα προανήγγειλε μία μεγάλη έκπληξη. «Όταν επιστρέψουμε από το διάστημα, θα ανακοινώσω κάτι πολύ συναρπαστικό, προκειμένου να δώσω σε περισσότερους ανθρώπους την ευκαιρία να γίνουν αστροναύτες. Το διάστημα ανήκει σε όλους μας», ανέφερε. «Είναι καιρός να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα» τόνισε ο ιδρυτής της εταιρείας, σημειώνοντας ότι ανυπομονεί να υλοποιήσει το σχέδιό του εδώ και 17 χρόνια

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος θα είναι επιβάτης στην πρώτη από τις τρεις δοκιμαστικές πτήσεις με πλήρωμα «αστροναυτών» στην καμπίνα, πριν αρχίσουν τα ταξίδια των 600 ατόμων που κατέχουν εισιτήρια αστροναύτη για το 2022.

Τα μέλη του πληρώματος της πρώτης εμπορικής διαστημικής πτήσης

Ο Μπράνσον είναι ο αστροναύτης 001. Μαζί του θα ταξιδέψει η Beth Moses (αστροναύτης 002), ο Colin Bennett (αστροναύτης 003) και η Sirisha Bandla (αστροναύτης 004).

Η πτήση θα γίνει με το VSS Unity, με πιλότους τους Dave Mackay και Michael Masucci που θα αποδεσμευτεί από το «μητρικό» VMS Eve, το οποίο θα πιλοτάρουν οι CJ Sturckow και Kelly Latimer.

Μόλις φτάσει στα 50.000 πόδια, το μητρικό σκάφος θα απελευθερώσει το Unity, που είναι επαναχρησιμοποιούμενο, φτερωτό διαστημικό σκάφος, που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει έξι επιβάτες και δύο πιλότους στο διάστημα.

«Πάντα ήμουν ονειροπόλος. Η μητέρα μου, μου έμαθε ποτέ να μην τα παρατάω και να φτάνω στα αστέρια» λέει ο Μπράνσον. Μέχρι στιγμής, δεκάδες «αστροναύτες» έχουν σπεύσει να βρουν ένα εισιτήριο για να ταξιδέψουν στο διάστημα, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ποιοι θα βρίσκονται στην πτήση της Κυριακής. Ανάμεσά τους και η Ναμίρα Σαλίμ,που ελπίζει ότι θα πετάξει νωρίς το 2022. Περιμένει 22 χρόνια για να ταξιδέψει στο διάστημα και αναμένεται ότι θα γίνει το πρώτο άτομο από το Πακιστάν που θα τα καταφέρει.

Ο Μπράνσον ανέφερε ότι θέλει στην πτήση του στο διάστημα να ελέγξει την εμπειρία του πελάτη από την αρχή μέχρι το τέλος και να διασφαλίσει ότι όσοι πληρώσουν για να κάνουν τη συγκεκριμένη πτήση θα έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Η πτήση γίνεται μετά από μία επιτυχημένη αποστολή στα τέλη Μαΐου και την έγκριση της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αερομεταφορών (FAA) στην αίτηση πλήρους εμπορικής άδειας, ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι η πρώτη πτήση που θα γίνει με πλήρες πλήρωμα, που περιλαμβάνει μέλη της ομάδας διοίκησης της Virgin. H Virgin Galactic ανακοίνωσε ότι ο σκοπός της πτήσης είναι να αξιολογήσουν την καμπίνα των εμπορικών πελατών, την άνεση των καθισμάτων, την έλλειψη βαρύτητας και τη θέα της Γης από το διάστημα. Η διαδικασία γίνεται «για να διασφαλιστεί ότι κάθε στιγμή του ταξιδιού μεγιστοποιεί το θαύμα και το δέος που δημιουργεί το διαστημικό ταξίδι».
https://twitter.com/virgingalactic/status/1413208378722066435

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.