ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Οι ΗΠΑ μπορούν και πρέπει να αποικήσουν στον Άρη»

«Οι ΗΠΑ μπορούν και πρέπει να αποικήσουν στον Άρη»

  Ο Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη τον Ιούλιο του 1969 ζήτησε Την ανάληψη πρωτοβουλίας από τις ΗΠΑ για την αποστολή ανθρώπων στον Άρη και τη δημιουργία αποικίας.

  «Οι ΗΠΑ οφείλουν να συνεχίσουν να είναι ο ηγέτης στις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις και πιστεύω ότι μπορούμε επίσης να υπολογίσουμε στο δυναμισμό του ιδιωτικού τομέα για να αναπτύξουμε ένα σύστημα που θα επιτρέπει να προσεδαφισθούμε στον Άρη», δήλωσε ο 83χρονος πρώην αστροναύτης στη διάρκεια διάσκεψης, αφιερωμένης στην κατάκτηση του κόκκινου πλανήτη στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον.

  «Θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας και τις προσπάθειες της NASA στην εγκατάσταση μόνιμης ανθρώπινης παρουσίας στον Άρη ως τις δεκαετίες του 2030 και του 2040», υποστήριξε, αναφερόμενος λεπτομερώς στο σχέδιό του για διαστημόπλοια τα οποία θα κυκλοφορούν διαρκώς ανάμεσα στη Γη και τον Άρη επωφελούμενα από την τροχιακή ταχύτητα των δύο πλανητών.

  «Δεν βλέπω τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση (του Μπαράκ Ομπάμα) για να δείξει στον κόσμο ότι οι ΗΠΑ παραμένουν ο φάρος της διαστημικής εξερεύνησης», τόνισε ο Όλντριν, εκφράζοντας επίσης την εκτίμηση ότι «είμαστε έτοιμοι να στείλουμε ανθρώπους πέρα από τη Σελήνη».

  Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι τεχνικά και οικονομικά δυνατό, ακόμη και σ’ αυτή την περίοδο των δημοσιονομικών δυσκολιών, να αρχίσουμε να εγκαθιστούμε αποικίες στον Άρη».

  Ο Όλντριν εξήγησε πως η NASA μπορεί να επωφεληθεί από την τεχνογνωσία που απέκτησε με την κατάκτηση της Σελήνης και με τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και επεσήμανε πως “έχει ήδη γίνει το μεγαλύτερο μέρος των ερευνών” για να επιχειρηθεί μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη.

  Αντιθέτως, ο επικεφαλής της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν, υποστήριξε από την πλευρά του πως οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες από τεχνικής πλευράς. Ο Μπόλντεν είχε εξηγήσει τη Δευτέρα, κατά την πρώτη ημέρα της διάσκεψης, πως μένει ακόμη να καλυφθούν σημαντικές τεχνολογικές ελλείψεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.