Ο έλληνας που θέλει να πάει στον Άρη

Ο έλληνας που θέλει να πάει στον Άρη

Τα σχέδια του Μάριου-Γουλιέλμου φτάνουν πολύ ψηλά. Συγκεκριμένα, μέχρι τον… Άρη, μιας και ο έλληνας φοιτητής στόχο έχει να απολέσει μέρος του πληρώματος που θα δημιουργήσει μια ανθρώπινη αποικία στον «κόκκινο πλανήτη» το 2023!

Ο Μάριος-Γουλιέλμος σπουδάζει στο ΤΕΙ Πειραιά και έχει υποβάλει υποψηφιότητα στην μη κερδοσκοπική οργάνωση «Mars One» που θα διοργανώσει την αποστολή στον Άρη. 

Η ολλανδική εταιρεία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την προσπάθεια με τη συμμετοχή ολόκληρου του κόσμου σαν τηλεοπτικό κοινό με τη διαδραστική συμμετοχή του σε κάθε βήμα της αποστολής: από την επιλογή των αστροναυτών μέχρι την προετοιμασία του ταξιδιού και τη ζωή των συμμετεχόντων στον «κόκκινο πλανήτη».

Μεταξύ των χιλιάδων υποψηφίων για μια θέση στην αποστολή βρίσκεται και ο Μάριος-Γουλιέλμος που προς το παρόν είναι και ο μοναδικός υποψήφιος από τη χώρα μας.

Στο σύντομο σημείωμα που υπάρχει στη σελίδα του Mars One, ο έλληνας φοιτητής προκειμένου να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του, τονίζει πως η σημαντικότερη δεξιότητα είναι η ομαδική συνεργασία, η επικοινωνία και η κατανόηση μεταξύ των μελών μιας ομάδας. «Με έλκει η περιπέτεια και πιστεύω πως η ευκαιρία αυτή θα μου δώσει μια μοναδική εμπειρία», γράφει ο φοιτητής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.