«Γεμάτο» κόσμο το Διάστημα – Οι περισσότεροι άνθρωποι που βρέθηκαν ταυτόχρονα εκεί

«Γεμάτο» κόσμο το Διάστημα – Οι περισσότεροι άνθρωποι που βρέθηκαν ταυτόχρονα εκεί

Κάθε ρεκόρ “έσπασε” σήμερα όσων αφορά την παρουσία κόσμου στο διάστημα, καθώς σήμερα βρίσκονται εκεί οι περισσότεροι άνθρωποι που υπήρξαν ποτέ.

Το βράδυ της Τετάρτης και αφού το τετραμελές πλήρωμα του Inspiration4 μπήκε σε τροχιά, ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται ταυτόχρονα στο διάστημα ανήλθε στους 14, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ. Αυτό είχε σημειωθεί το 2009, όταν 13 άτομα ζούσαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αφού έφτασε εκεί το διαστημικό λεωφορείο Endeavor.

Σήμερα, όμως, οι 14 άνθρωποι στο διάστημα βρίσκονται σε τρεις ξεχωριστές αποστολές.

Το Shenzhou-12, από την Κίνα, ολοκληρώνει ένα ταξίδι 90 ημερών και μεταφέρει τρεις αστροναύτες. Το Expedition 65, από τη NASA, ξεκίνησε τον Απρίλιο με μια ομάδα επτά ατόμων, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον διαστημικό σταθμό.

Ο «εμπνευστής» και χορηγός του Inspiration4 είναι ο Jared Isaacman, που εγκατέλειψε το λύκειο και έγινε δισεκατομμυριούχος, όταν ίδρυσε μια εταιρεία για την επεξεργασία της διαδικασίας πληρωμής υπαλλήλων. Είναι ο τρίτος δισεκατομμυριούχος κατά σειρά μετά τον Ρίτσαρντ Μπράνσον και τον Τζεφ Μπέζος που μπήκαν σε τροχιά γύρω από την Γη, με αντίστοιχες αποστολές φέτος το καλοκαίρι.

Τα τέσσερα μέλη του Isnpiration4, όλοι τους ερασιτέχνες αστροναύτες, κάνουν τριήμερες «διακοπές» στο διάστημα.

Εταιρείες, όπως η SpaceX και η Virgin ρίχνουν το κόστος των διαστημικών ταξιδιών, όπως εξηγεί ο Δρ Elliott Bryner, επίκουρος καθηγητής μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο Embry-Riddle Aeronautical στην Αριζόνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθώς το κόστος θα μειώνεται, ο αριθμός των ανθρώπων που θα βρίσκονται στο διάστημα θα αυξηθεί, λέει ο ίδιος. «Αυτό που μας εμποδίζει να πάμε στο διάστημα είναι το κόστος», δήλωσε. «Προς το παρόν είναι ένα παιχνίδι εκατομμυριούχων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.