ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κίνα: Συνεχίζει την κατασκευή του διαστημικού σταθμού Tiangong – Εκτόξευσε νέο διαστημόπλοιο

Κίνα: Συνεχίζει την κατασκευή του διαστημικού σταθμού Tiangong – Εκτόξευσε νέο διαστημόπλοιο

Η Κίνα εκτόξευσε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) τον πύραυλο που μεταφέρει τη δεύτερη επανδρωμένη αποστολή της στον μελλοντικό διαστημικό σταθμό της.

Οι τρεις αστροναύτες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, θα ζήσουν για έξι μήνες –χρονικό διάστημα ρεκόρ για την Κίνα– στην κάψουλα Τιανχέ («Ουράνια Αρμονία»), κατασκευάζοντας τον σταθμό Tiangong.

Ο πύραυλος Long March-2F που μεταφέρει το σκάφος Shenzhou-13 εκτοξεύτηκε στις 00.23 τοπική ώρα, από το διαστημικό κέντρο Τζιουκουάν, στην έρημο Γκόμπι.

Το πλήρωμα θα συνεχίσει την κατασκευή του σταθμού, θα ελέγξει τον εξοπλισμό και θα κάνει ορισμένα επιστημονικά πειράματα. Οι αστροναύτες θα κάνουν επίσης δύο ή τρεις διαστημικούς «περιπάτους». Το κινεζικό ρεκόρ παραμονής στο διάστημα κατέχει η προηγούμενη αποστολή, που έμεινε για τρεις μήνες στην Tianhe.

Το πλήρωμα αποτελείται από τον στρατηγό Ζάι Ζιγκάνγκ, 55 ετών, τον Γε Γκουανγκφού, 41 ετών και τη Ουάνγκ Γιαπίνγκ, 41 ετών, που συμμετείχε και σε μια προηγούμενη αποστολή, το 2013. Τότε, η Ουάνγκ είχε παραδώσει σε απευθείας μετάδοση από τον διαστημικό σταθμό ένα μάθημα φυσικής σε 60 εκατομμύρια μαθητές, κάτι που σκοπεύει να επαναλάβει και πάλι. Θα γίνει επίσης η πρώτη Κινέζα που θα κάνει διαστημικό περίπατο.

Η αποστολή αυτή είναι η πέμπτη από τις συνολικά 11 (επανδρωμένες και μη) που θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του σταθμού Tiangong («Ουράνιο Παλάτι»), στα τέλη του 2022. Ο Tiangong θα έχει μέγεθος παρόμοιο με εκείνο του παλαιού, σοβιετικού σταθμού Mir (1986-2001) και διάρκεια ζωής τουλάχιστον 10 χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.