Την Τετάρτη η πανσέληνος Οκτωβρίου – Για ποιο λόγο θα είναι ξεχωριστή

Την Τετάρτη η πανσέληνος Οκτωβρίου – Για ποιο λόγο θα είναι ξεχωριστή

Την ερχόμενη Τετάρτη θα αντικρίσουμε στον ουρανό εντυπωσιακές εικόνες, καθώς θα σημειωθεί η πανσέληνος Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου αναμένεται η επόμενη πανσέληνος στον ουρανό, η οποία έρχεται λίγο πριν από ακόμα ένα αστρονομικό θέαμα, αυτό των Ωριωνιδών.

Πρόκειται για μιας μέτριας έντασης βροχής διαττόντων αστέρων, που πρόκειται να κορυφωθεί στην Ελλάδα τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, της 21ης Οκτωβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ωριωνίδες πήραν την ονομασία τους από τον αστερισμό του Ωρίωνα και δημιουργούνται από την ουρά που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Στη «βροχή» αυτή, δεκάδες μετέωρα ανά ώρα εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας, με ταχύτητα που φτάνει μέχρι και τα 67 χιλιόμετρα/δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.