Αστροναύτες καλλιέργησαν τις πρώτες πιπεριές τσίλι στο διάστημα – Τις έφαγαν σε tacos (φωτο)

Καλλιέργησαν 48 πιπεριές Hatch

Αστροναύτες καλλιέργησαν τις πρώτες πιπεριές τσίλι στο διάστημα – Τις έφαγαν σε tacos (φωτο)

Αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό καλλιέργησαν τις πρώτες πιπεριές τσίλι και μετά τις κατανάλωσαν σε tacos!

Η αστροναύτης της NASA Μέγκαν Μακάρθουρ, ένα από τα επτά μέλη του πληρώματος που ζουν και εργάζονται επί του παρόντος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), δημιούργησε αυτό που ονόμασε «τα καλύτερα μου διαστημικά tacos» χρησιμοποιώντας μερικές από τις πιπεριές που μαζεύτηκαν πρόσφατα, λίγο μοσχαρίσιο κρέας fajita και επανυδατωμένες ντομάτες.

Πέραν, όμως, του διασκεδαστικού του πράγματος οι αστροναύτες έπρεπε να καταναλώσουν τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές και να καταγράψουν την εμπειρία τους καθώς τα tacos ήταν μέρος ενός ευρύτερου πειράματος.

Οι 48 πιπεριές Hatch αποτελούν μέρος μιας νέας προσπάθειας της NASA να δοκιμάσει περισσότερα τρόφιμα ενόψει μακροπρόθεσμων αποστολών στο φεγγάρι και τον Άρη.

https://twitter.com/ISS_Research/status/1454205886977777666

Οι αστροναύτες της NASA φύτεψαν τους σπόρους Hatch chile σε ένα Advanced Plant Habitat, έναν θάλαμο ανάπτυξης εξοπλισμένο με περισσότερους από 180 αισθητήρες και φώτα LED που ελέγχονται από ένα πλήρωμα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι. Ένας παρόμοιος θάλαμος γνωστός ως Σύστημα Παραγωγής Λαχανικών καλλιεργεί εδώ και περίπου έξι χρόνια, όπως μαρούλι, λάχανο, λάχανο και άνθη.

Μια ομάδα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι φύτεψε τις πιπεριές σε σχεδόν ίδιες συνθήκες στη γη για να δει εάν η μικροβαρύτητα και άλλοι παράγοντες στο διάστημα επηρέασαν την ανάπτυξη των πιπεριών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι μελέτες για την ανάπτυξη φρούτων στη μικροβαρύτητα είναι περιορισμένες και οι ερευνητές της NASA έχουν σημειώσει χαμηλότερη ανάπτυξη φρούτων σε σχέση με τις παρατηρήσεις στο έδαφος σε αυτό το πείραμα για λόγους που δεν είναι πλήρως κατανοητοί σε αυτό το σημείο», ανέφερε η υπηρεσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.