ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μυστηριώδες κυβικό σχηματισμό στην μακρινή πλευρά της Σελήνης εντόπισε η Κίνα

Το κινεζικό ρόβερ Yutu 2 κινείται προς το σημείο όπου βρίσκεται το αντικείμενο

Μυστηριώδες κυβικό σχηματισμό στην μακρινή πλευρά της Σελήνης εντόπισε η Κίνα

Το κινεζικό όχημα Yutu 2 εντόπισε ένα μυστηριώδες κυβικό αντικείμενο στον ορίζοντα ενώ κινούνταν στην μακρινή πλευρά Σελήνης – την πλευρά που βρίσκεται πάντα μακριά από τη Γη.

Το Yutu 2 εντόπισε το αντικείμενο τον Νοέμβριο, περίπου 80 μέτρα μακριά από το σημείο στο οποίο κινούνταν, κατά τη διάρκεια της 36ης σεληνιακής ημέρας της αποστολής.

Το κινεζικό κανάλι Our Space αναφέρθηκε στο αντικείμενο με τον όρο «μυστηριώδης καλύβα», αναφερόμενο μάλλον στο σχήμα και όχι στην κυριολεξία του όρου.

Οι επιστήμονες της ομάδας εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για το αντικείμενο και το Yutu 2 αναμένεται τώρα να περάσει τις επόμενες 2-3 σεληνιακές ημέρες (2-3 γήινους μήνες) κινούμενο προς το αντικείμενο για να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πιθανότερο, πάντως, είναι ότι το αντικείμενο είναι ένας μεγάλος ογκόλιθος που έχει προκύψει από κάποιο συμβάν πρόσκρουσης στο φεγγάρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.