ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Ορατός από την Ελλάδα σήμερα – Ακόμα και με γυμνό μάτι

Kαιρού επιτρέποντος

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Ορατός από την Ελλάδα σήμερα – Ακόμα και με γυμνό μάτι

Πάνω από την Ελλάδα θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS). Έτσι, καιρού επιτρέποντος, θα είναι ορατός ακόμα και με γυμνό μάτι από πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το astroviewer.net, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα βρίσκεται πάνω από την Αθήνα στις 18:18 το απόγευμα.

Ο ISS βρίσκεται σε τροχιά πάνω από την Γη σε ύψος περίπου 250 μιλίων και ολοκληρώνει μία τροχιά γύρω από τη Γη μία φορά κάθε 90 λεπτά με ταχύτητα 17.500 μιλίων την ώρα.

Ο Σταθμός έχει χονδρικά το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου και υπό προϋποθέσεις είναι ορατός ακόμα και στον απλό παρατηρητή.

Ο ουρανός πρέπει να είναι σκοτεινός, καθώς ο ISS αντανακλά το φως του ήλιου όπως το φεγγάρι, αλλά δεν είναι τόσο φωτεινός, επομένως δεν θα είναι ορατός κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον ουρανό μοιάζει με αεροπλάνο ή αστέρι, αλλά δεν έχει φώτα που αναβοσβήνουν και κινείται πολύ πιο γρήγορα. Ο ISS πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον 40 μοίρες πάνω από τον ορίζοντα για να είναι ορατός σε έναν παρατηρητή στη Γη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.