ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σογιούζ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Σογιούζ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έφθασε, μετά από μια πτήση «εξπρές» με ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, διεθνές πλήρωμα αποτελούμενο από ένα βετεράνο  ρώσο κοσμοναύτη, έναν αρχάριο ιταλό αστροναύτη και μια αμερικανίδα που πραγματοποιεί τη δεύτερη πτήση της στο διάστημα.

Η πρόσδεση του διαστημοπλοίου στο διαστημικό σταθμό πραγματοποιήθηκε γύρω στις 05:10 (ώρα Ελλάδας) σήμερα το πρωί, έπειτα από λιγότερο από έξι ώρες πτήσης, ενώ το ταξίδι διαρκούσε προηγουμένως δύο ημέρες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos.

Αυτό επετεύχθη χάρη σε τεχνολογικές βελτιώσεις που επιτρέπουν στο διαστημόπλοιο Σογιούζ να πραγματοποιεί μόνο τέσσερις τροχιές γύρω από τη Γη, πριν προσδεθεί στον ISS, έναντι των 34 που χρειάζονταν μέχρι τώρα.

Οι αστροναύτες εισήλθαν στη συνέχεια στον ISS γύρω στις 07:15 (ώρα Ελλάδας), έπειτα από τις περίπου δύο ώρες που χρειάζονται για τις διαδικασίες πρόσδεσης. Τους υποδέχθηκαν οι ρώσοι, Πάβελ Βινογκράντοφ και Αλεξάντρ Μισούρκιν και ο αμερικανός Κρις Κάσιντι.

Η προβλεπόμενη διάρκεια της νέας αποστολής  στον ISS είναι 172 ημέρες. Τα μέλη του θα εκτελέσουν 34 πειράματα και θα λάβουν μέρος στην πρόσδεση και εκφόρτωση τεσσάρων διαστημόπλοιων – δύο ρωσικών φορτηγών Progress,  ένα ευρωπαϊκό διαστημικό φορτηγό ATV-4  και ένα αμερικανικό διαστημόπλοιο ανεφοδιασμού Cygnus.

Έχουν προγραμματιστεί επίσης, διάφοροι διαστημικοί περίπατοι τους οποίους θα πραγματοποιήσουν ρώσοι κοσμοναύτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.