Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να φορτίζουμε το κινητό στο κρεβάτι! (φωτο)

Τρομακτικές φωτογραφίες από την πυροσβεστική Αυστραλίας που δείχνει γιατί δεν πρέπει κατά τη φόρτιση να ακουμπάμε τις ηλεκτρονικές συσκευές σε εύφλεκτες επιφάνειες

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να φορτίζουμε το κινητό στο κρεβάτι! (φωτο)

Πολλοί συνηθίζουν να φορτίζουν το κινητό τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ άλλοι το χρησιμοποιούν παράλληλα και όπως πέφτουν να κοιμηθούν το ακουμπάνε δίπλα στο μαξιλάρι ή γενικότερα στο κρεβάτι. Αυτό όμως, όπως τονίζουν οι ειδικοί είναι το μεγάλο λάθος.

Είναι πραγματικά επικίνδυνο, καθώς θα μπορούσε να βάλει φωτιά σε ολόκληρο το κρεβάτι. Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι απόλυτα χαρακτηριστικές. Τις κοινοποίησε η Αυστραλιανή Πυροσβεστική Υπηρεσία, με αφορμή τα δώρα που γίνονται στα παιδιά εκ των οποίων τα περισσότερα είναι tablet και κινητά τηλέφωνα και δείχνουν ακριβώς πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η φόρτιση σε μια εύφλεκτη επιφάνεια.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε το μολύβδινο άκρο ενός φορτιστή που φαίνεται να έχει λιώσει όλη την προστατευτική του επίστρωση. Από εκεί, περνάει στο σεντόνι και στο άλλο κάλυμμα, δίνοντας την εικόνα για τη ζημιά που μπορεί να γίνει.

Στη σχετική ανάρτηση μάλιστα που έκαναν αναφέρουν: «Βεβαιωθείτε ότι δεν φορτίζουν (τα παιδιά) ποτέ ηλεκτρονικές συσκευές στο κρεβάτι, διδάξτε τους να ακολουθούν τις οδηγίες των κατασκευαστών. Φορτίστε σε επίπεδη επιφάνεια χωρίς εύφλεκτα υλικά τριγύρω, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ξένα αντικείμενα στην υποδοχή ή το βύσμα και αποφύγετε φθηνά αξεσουάρ όπως καλώδια.

Επίσης, είναι σημαντικό να ελέγχετε ότι τα καλώδια είναι πάντα σε καλή κατάσταση και να απορρίπτετε όσα παρουσιάζουν σημάδια φθοράς. Τα κατεστραμμένα καλώδια και η φόρτιση σε μη ασφαλείς συνθήκες μπορεί να δημιουργήσουν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και πυρκαγιάς!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας πολίτης μάλιστα απάντησε στην ανάρτηση γράφοντας τη δική του εμπειρία: «Μια φορά φορτίσαμε το τηλέφωνό μας σε ένα βιβλίο στο γραφείο μας. Το τηλέφωνο θερμάνθηκε τόσο πολύ που το βιβλίο πήρε φωτιά. Ο καπνός δεν είχε φτάσει ακόμα στον ανιχνευτή καπνού και το καταλάβαμε από την άσχημη μυρωδιά. Ευτυχώς που δεν κοιμόμασταν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.