ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λύθηκε το μυστήριο με τον «μυστηριώδη κύβο» που εντόπισε κινεζικό ρομπότ στη Σελήνη

Λύθηκε το μυστήριο με τον «μυστηριώδη κύβο» που εντόπισε κινεζικό ρομπότ στη Σελήνη

Ο σάλος συνεχιζόταν στο Διαδίκτυο από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το κινεζικό ρομπότ που εξερευνά την αθέατη πλευρά της Σελήνης φωτογράφισε από μακριά κάτι που έμοιαζε με κύβο αφημένο στην γκρίζο έδαφος.

Μήπως ήταν κάτι που άφησαν οι εξωγήινοι, κάτι σαν τον μονόλιθο από την ταινία 2001: Οδύσσεια του Διαστήματος;

Ακόμα και η κινεζική Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος δεν είχε αφήσει ασχολίαστο το εύρημα, κάνοντας λόγο αστειευόμενη για καλύβα εξωγήινων πρωτοπόρων.

Το κινεζικό ρομπότ, με την ονομασία Yutu-2, έσπευσε να εξετάσει το αντικείμενο από κοντά. Κινείται όμως μάλλον αργά και χρειάστηκε δύο ολόκληρες εβδομάδες για να πλησιάσει.

Όπως ανακοίνωσαν το σαββατοκύριακο κινεζικά μέσα, επικαλούμενα την κινεζική Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος, το μυστήριο λύθηκε με τον πιο απογοητευτικό τρόπο: ο «κύβος» ήταν στην πραγματικότητα μια μεγάλη πέτρα ακανόνιστου σχήματος, η οποία έμοιαζε τετράγωνη από μακριά λόγω ενός τρικ του φωτός, της σκιάς και της γωνίας λήψης της αρχικής εικόνας.

Ακόμα και ο ακανόνιστος βράχος πάντως ενέπνευσε τη φαντασία ορισμένων. Μέλος της αποστολής αστειεύτηκε ότι μοιάζει με κουνελάκι που τρώει καρότα. Ό,τι πιο ταιριαστό για το ρομπότ Yutu-2, του οποίου το όνομα σημαίνει «κουνέλι από νεφρίτη».

Το Yutu-2 είναι το πιο μακρόβιο τροχοφόρο ρομπότ που έχει σταλεί μέχρι σήμερα στο φεγγάρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άφιξή του στον κρατήρα Φον Κάρμαν στην αθέατη πλευρά το 2019, στο πλαίσιο της αποστολής Chang’e-4, έχει διανύσει απόσταση περίπου 1.000 μέτρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.