Αστεροϊδής: Τον ανακάλυψαν εχθές περνά αύριο σε απόσταση αναπνοής!

Αστεροϊδής: Τον ανακάλυψαν εχθές περνά αύριο σε απόσταση αναπνοής!

Ένας νέος αστεροειδής πρόκειται να περάσει αύριο σε απόσταση «αναπνοής» από την Γη. Πρόκειται για τον αστεροειδή 2013 LR6 ο οποίος θα περάσει σε απόσταση 111.000 χλμ. από τον πλανήτη μας ή σε 0,29 LD (όπου  LD η απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης).

Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε την… Πέμπτη 6 Ιουνίου κάτι που σημαίνει βέβαια πως στην περίπτωση που θα βρισκόταν σε πορεία σύγκρουσης κανείς δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα για το αποτρέψει.

Ευτυχώς ακόμη και σε αυτή την περίπτωση το μέγεθός του δεν είναι πολύ μεγάλο καθώς εκτιμάται στα 16τ μέτρα μήκος και βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τον αστεροειδή που έπεσε στη Ρωσία ο οποίος είχε διάμετρο 15 μέτρων.

Την πλησιέστερη προσέγγισή του θα την κάνει αύριο το πρωί στις 07:43.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.