ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τέσσερις δορυφόροι σε τροχιά για φτηνό ίντερνετ

Τέσσερις δορυφόροι σε τροχιά για φτηνό ίντερνετ

Ο ρωσικός πύραυλος-φορέας “Soyuz ST-V”, που εκτοξεύτηκε το βράδυ της Τρίτης από το ευρωπαϊκό κοσμοδρόμιο Κούρου στη γαλλική Γουιάνα, έβγαλε στην τροχιά της Γης  τους τέσσερις δορυφόρους O3b Networks που προορίζονται για την εξασφάλιση της φτηνής πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Την εκτόξευση μετέδιδε σε απευθείας μετάδοση η ιστοσελίδα της εταιρίας Arianespace, αναφέρει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Τη Δευτέρα η εκτόξευση του πυραύλου αναβλήθηκε για ένα εικοσιτετράωρο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών σε ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας  και μετά λόγω της κακοκαιρίας καθυστέρησε για μισή ώρα. Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στις 23:27 ώρα Μόσχας την Τρίτη και η εκτόξευση ήταν κανονική.

Οι δορυφόροι O3b Networks που κατασκευάστηκαν από την εταιρία Thales Alenia Space, βγήκαν σε τροχιά ύψους 8063 χιλιομέτρων. Οι δορυφόροι θα λειτουργούν στη διαπασών των συχνοτήτων Ka και θα γίνουν μέρος της ομάδας O3b Networks στην τροχιά η οποία θα εξασφαλίσει τη γρήγορη και φτηνή πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τους χρήστες των αναπτυσσόμενων χωρών. Άλλοι τέσσερις δορυφόροι O3b για την ομάδα O3b Networks θα βγουν σε τροχιά στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς και οι επόμενοι τέσσερις το 2014.

Αυτή η εκτόξευση του πυραύλου “Soyuz” έγινε την Πέμπτη από το κοσμοδρόμιο Κούρου. Η πρώτη εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου στην ιστορία από το κοσμοδρόμιο έξω από τα σύνορα της πρώην ΕΣΣΔ έγινε στις 22 Οκτωβρίου του 2011, όταν ο πύραυλος “Soyuz ST-b” εκτοξεύτηκε από το ευρωπαϊκό κοσμοδρόμιο Κούρου στη γαλλική Γουιάνα. Νωρίτερα οι πύραυλοι “Soyuz” είχαν τη δυνατότητα εκτόξευσης μόνο από δύο κοσμοδρόμια, το ρωσικό Πλεσέτσκ και το Μπαϊκονούρ στο Καζαχστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.