Σε τροχιά τέθηκε o πιο εξελιγμένος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος

Σε τροχιά τέθηκε o πιο εξελιγμένος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος

Ένας πύραυλος Ariane 5 έθεσε επιτυχώς χθες σε τροχιά τον πιο εξελιγμένο μέχρι στιγμής ευρωπαϊκό εμπορικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο. Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το διαστημικό κέντρο της ESA στο Kourou της γαλλικής Γουιάνα.

Ο δορυφόρος που μετέφερε ο πύραυλος είναι ο Alphasat ή I-4A F4 ο οποίος κατασκευάστηκε από την Astrium σε σύμπραξη με την Inmarsat και την ESA. Ζυγίζει 6.650 Kg και θα προσφέρει τηλεπικοινωνιακή κάλυψη στην Ευρώπη, την Αφρική και την Μ. Ανατολή.

Αποτελεί τον πρώτο δορυφόρο μιας νέας γενιάς δορυφόρων μεγάλου όγκου και δυνατοτήτων (θα μπορεί να εκτελεί τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο) ενώ το χαρακτηριστικό παρατσούκλι του είναι «Α380 του διαστήματος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.