ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ένας φωνογράφος ταξιδεύει στο διάστημα (vid NASA)

Ένας φωνογράφος ταξιδεύει στο διάστημα (vid NASA)

Το 1977, η NASA εκτοξεύει το Voyager II, έναν μην επανδρωμένο δορυφόρο. Σκοπός της αποστολής να καταγράψει μια σπάνια ευθυγράμμιση των πλανητών Δία, Κρόνου, Ουρανού και Ποσειδώνα. Στο διαστημικό σκάφος υπήρχε ενσωματωμένος ένας φωνογράφος που οι επιστήμονες του είχαν δώσει το όνομα «Ήχοι της Γης».

Κατασκευασμένος για να λειτουργήσει ως μια χρονο-κάψουλα, ο φωνογράφος είχε αποθηκευμένο σε 60 διαφορετικές γλώσσες του πλανήτη μας, ένα καλωσόρισμα και επιστημονικές πληροφορίες για τη Γη. Περιείχε ακόμα είδη μουσικής, κλασσική, ροκ εντ ρολ, τζαζ καθώς και ήχους από την φύση όμως κεραυνών και θάλασσας. Τέλος περιείχε και ένα ηχογραφημένο μήνυμα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ αλλά και από άλλους ξένους ηγέτες.

Η ελπίδα των επιστημόνων ήταν πως κάποια στιγμή ένας εξωγήινος πολιτισμός, θα εντόπιζε τον δορυφόρο και θα μάθαιναν πολύτιμες πληροφορίες για τον πλανήτη μας πριν από μια στενή επαφή με την ανθρωπότητα. Ο δίσκος με το πολύτιμο υλικό τοποθετήθηκε σε ειδική αλουμινένια κατασκευή που θα τον κρατήσει ανέπαφο για τα επόμενα….1 δις χρόνια καθώς και οδηγίες για το πώς να θέσει κάποιος σε λειτουργία το πικάπ που βρισκόταν και εκείνο μέσα στο διαστημικό σκάφος.

Το Voyager σχεδιάστηκε για να εξερευνήσει παράλληλα και το αχανές σύμπαν έξω από το ηλιακό μας σύστημα στέλνοντας φωτογραφίες πίσω στη γη. Για 12 χρόνια η αποστολή του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Επισκέφτηκε μακρινούς πλανήτες και στην συνέχεια έβαλε πλώρη για το εξω-διάστημα.Το συγκεκριμένο διαστημικό πρόγραμμα πρόσφερε στους επιστήμονες σημαντικές πληροφορίες για τα μακρινά από τη γη αστέρα, και χάρισε στους ανθρώπους τις πρώτες φωτογραφίες των εντυπωσιακών δακτυλίων του Κρόνου, και τα 22 φεγγάρια του.

Το Voyager αναμένεται να συνεχίσει να στέλνει πληροφορίες ως το 2020 ή μέχρι να σταματήσει να λειτουργεί η τροφοδοσία των συστημάτων του από το καύσιμο του ουρανίου με το οποίο είναι εφοδιασμένο. Από εκεί και πέρα θα συνεχίσει σιωπηλό το ταξίδι του στο γαλαξία για εκατομμύρια χρόνια έχοντας πάντα μαζί του το πολύτιμο φορτίο του. “Ένα θερμό καλωσόρισμα από τους ανθρώπους“.

[Πηγή goodstory.gr]

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.