NASA: Έρχεται αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου

NASA: Έρχεται αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να λάβουν σύντομα χώρα αναφορικά με το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου, και οι επιπτώσεις αυτών των αλλαγών αναμένεται να επηρεάσουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα.

Το φαινόμενο είναι γνωστό ως η αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του ήλιου, με την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των Η.Π.Α  να ανακοινώνει ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί εντός των τριών με τεσσάρων επόμενων μηνών.

Πρόσφατη ανακοίνωση της NASA επεξηγεί ότι η ασυνήθιστη αυτή αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του ήλιου, είναι μέρος του συνολικού φαινομένου της αλλαγής πολικότητας που λαμβάνει χώρα κάθε 11 χρόνια στην κορυφή του κύκλου της ηλιακής δραστηριότητας. Όταν τελικώς συμβεί η επόμενη αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου, θα σημάνει την μετάβαση στην μεσο-περίοδο του Ηλιακού Κύκλου 24 (Solar Cycle 24).

“Φαίνεται ότι απέχουμε μόλις τρεις έως τέσσερις μήνες από την ολική αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου,” δήλωσε ο Todd Hoeksema, διευθυντής του Ηλιακού Παρατηρητηρίου Wilcox του Πανεπιστημίου του Stanford. “Το μαγνητικό πεδίο από τις ενεργές περιοχές κατευθύνεται προς τους πόλους προκαλώντας τελικώς την (επικείμενη) αντιστροφή. Η εν λόγω αντιστροφή θα οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές στο ηλιακό μας σύστημα.”

Όπως αποδεικνύεται, η ένταση και έκταση της μαγνητικής επίδρασης του Ήλιου, γνωστή και ως ηλιόσφαιρα, είναι τεράστια επιδρώντας σε απόσταση που υπερβαίνει αυτήν του πλανήτη Πλούτωνα, που είναι ο μακρύτερος πλανήτης από τον Ήλιο.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι αντιστροφές του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου αποτελούν ένα απολύτως φυσιολογικό μέρος του κύκλου της ηλιακής δραστηριότητας. Όμως, δεν μπορούν ακόμη να επεξηγήσουν ολοκληρωμένα τον τρόπο με τον οποίο ή την αιτία της δημιουργίας τους, ειδικότερα όταν αυτές οδηγούν σε διαφοροποιημένες ηλιακές και διαστημικές δραστηριότητες.

[Πηγή pentapostagma.gr]

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.