ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Διεθνές συνέδριο αστρονομίας στην Αθήνα

Διεθνές συνέδριο αστρονομίας στην Αθήνα

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, που εκπροσωπούν την αστρονομία και τα συγγενικά πεδία της αστροφυσικής και της φυσικής του διαστήματος, συμμετέχουν στο 11ο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει στην Αθήνα η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία, από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Στη διοργάνωση, που γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών, θα συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στους τομείς της ηλιακής φυσικής, της φυσικής του μεσοπλανητικού χώρου, της φυσικής των αστέρων, της δομής και εξέλιξης των γαλαξιών, της θεωρίας της σχετικότητας και της κοσμολογίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο κεντρικό μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, με ομιλία του αστροφυσικού δρος Ι. Κοντόπουλου, με θέμα «Μαγνητικά πεδία και μελανές οπές στο Διάστημα».

Η έναρξη του συνεδρίου συνέπεσε με ένα όμορφο αστρονομικό φαινόμενο λίγο μετά τη δύση του ήλιου, το «ζευγάρωμα» της Σελήνης και της Αφροδίτης, καθώς τα δύο φωτεινότερα σώματα στον νυχτερινό ουρανό εμφανίζονταν πολύ κοντά το ένα στο άλλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.