ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Με Σογιούζ η Ολυμπιακή Φλόγα στον ISS!

Με Σογιούζ η Ολυμπιακή Φλόγα στον ISS!

Ένα ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, το οποίο εκτοξεύθηκε σήμερα από τις στέπες του Καζακστάν μεταφέροντας τρεις αστροναύτες και την ολυμπιακή δάδα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, προσδέθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

«Το διαστημόπλοιο Σογιούζ TMA-11 προσδέθηκε με επιτυχία στον ISS» ανακοίνωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos.

Η ρωσική τηλεόραση αναμετέδωσε απ’ ευθείας την άφιξη στον ISS του «Ολυμπιακού Σογιούζ», το οποίο μετέφερε τη δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν από τις 7 ως τις 23 Φεβρουαρίου 2014 στο Σότσι, στη νότια Ρωσία.

Οι αστροναύτες από τη Ρωσία Μιχαήλ Τιούριν, τις ΗΠΑ Ρικ Μαστράκιο και την Ιαπωνία Κοΐτσι Ουακάτα επρόκειτο να εισέλθουν στο εσωτερικό του διαστημικού σταθμού με την ολυμπιακή δάδα στις 14:40 (ώρα Ελλάδας).

Θα συναντήσουν εκεί τους έξι άλλους αστροναύτες που βρίσκονται ήδη στον ISS. Για σχεδόν μια εβδομάδα, στο σταθμό θα διαμένουν εννέα άνθρωποι, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2009.

Κατά παράβαση του κανονισμού των Ολυμπιακών Αγώνων, η φλόγα της ολυμπιακής δάδας θα παραμείνει σβηστή σε όλη τη διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.