Επιτυχημένοι οι πρώτοι ελιγμοί του ινδικού διαστημοπλοίου

Επιτυχημένοι οι πρώτοι ελιγμοί του ινδικού διαστημοπλοίου

Με επιτυχία πραγματοποίησε τους πρώτους ελιγμούς έξω από τη Γη το μη επανδρωμένο ινδικό διαστημόπλοιο, το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι του με προορισμό τον Άρη την Τρίτη.

«Το “Mangalyaan’’ κατάφερε να θέσει σε λειτουργία τους κινητήρες του δύο φορές, μία χθες και μία σήμερα το πρωί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ινδικού Διαστημικού Ερευνητικού Οργανισμού. «Το να τεθούν σε λειτουργία οι κινητήρες με επιτυχία σημαίνει πως το διαστημόπλοιο πραγματοποιεί τους απαραίτητους ελιγμούς, ώστε να καταφέρει το διαστημόπλοιο να αναπτύξει αρκετή ταχύτητα και να εξέλθει από το πεδίο έλξης της Γης», επισημαίνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το «Mangalyaan» θα ενεργοποιήσει τους κινητήρες του μία ακόμη φορά, όταν θα φτάσει στην τροχιά του κόκκινου πλανήτη και γι’ αυτό θα χρειασθεί να επιβραδύνει. Αυτό, σύμφωνα με τις προβλέψεις των Ινδών διαστημικών ερευνητών, θα γίνει το 2014 μετά από 300 μέρες ταξιδιού.

Η ινδική αποστολή στον Άρη όχι μόνο είναι η πρώτη διαπλανητική που επιχειρεί η χώρα αλλά επίσης κοστίζει τουλάχιστον 80 εκατ. δολάρια. Το «Mangalyaan» εάν πετύχει το στόχο του και μπει σε τροχιά γύρω από τον Άρη, θα αποτελεί την τέταρτη επιτυχημένη αποστολή στον κόκκινο πλανήτη μετά από αυτές των Η.Π.Α, της Ρωσίας και της Ευρώπης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων  defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.