NASA: Είναι οριστικό, ο κομήτης ISON «πέθανε»

NASA: Είναι οριστικό, ο κομήτης ISON «πέθανε»

Δεν τα κατάφερε τελικά ο κομήτης ISON μετά τον θερμό «εναγκαλισμό» του με τον Ήλιο καθώς σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της NASA από τον αποκαλούμενο και «κομήτη του αιώνα» έχουν απομείνει «μόνο συντρίμμια χωρίς πυρήνα».

«Η ακριβής ώρα “θανάτου” του ISON δεν μπορεί να προσδιοριστεί αλλά φαίνεται ότι πλέον δεν υπάρχει» έγραψε εκπρόσωπος της NASA σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ISON πέρασε «ξυστά» από τον Ήλιο την περασμένη Πέμπτη και ενώ αρχικά είχε δοθεί η εντύπωση ότι είχε καταστραφεί από το πέρασμα του σε απόσταση 1,2 εκατ. χλμ. από το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, λίγες ώρες αργότερα τα τηλεσκόπια κατέγραψαν μια λάμψη για την οποία οι επιστήμονες εκτίμησαν ότι αποτελεί ένα μικρό τμήμα του κομήτη.

Τελικά, όμως, όπως φαίνεται οι άνω των 2.000 βαθμών Κελσίου θερμοκρασίες και οι τεράστιες βαρυτικές δυνάμεις του Ήλιου αποτέλεσαν ανυπέρβλητο εμπόδιο ακόμα και για τον ISON το βάρος του οποίου εικάζεται πως κυμαινόταν από 3,2 δισεκατομμύρια μέχρι 3,2 τρισεκατομμύρια κιλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.