ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η ραδιενέργεια στην επιφάνεια του Άρη

Η ραδιενέργεια στην επιφάνεια του Άρη

Στις ΗΠΑ, επιστήμονες παρουσίασαν την πρώτη λεπτομερή έκθεση για τη ραδιενέργεια στην επιφάνεια του Άρη. Η έκθεση βασίστηκε στα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τον ανιχνευτή αξιολόγησης της ραδιενέργειας, που είναι τοποθετημένος στο ρόβερ του Άρη Curiosity, κατά τη διάρκεια των πρώτων 300 ημερών της αποστολής.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ραδιενέργεια παρόλο που αποτελεί απειλή για την υγεία των αστροναυτών, δεν ματαιώνει τα σχέδια για επανδρωμένες πτήσεις.

Κατά τις εκτιμήσεις των ειδικών, η συνολική δόση που θα λάβουν οι διαστημικοί ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια όλη του ταξιδιού προς τον Άρη θα είναι περίπου ένα sievert. Η δόση αυτή δεν θεωρείται μοιραία, όμως αυξάνει τον κίνδυνο των θανατηφόρων μορφών καρκίνου κατά τουλάχιστον 5%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.