ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δείτε τη Γη και τη Σελήνη έτσι όπως δεν την έχετε ξαναδεί

Δείτε τη Γη και τη Σελήνη έτσι όπως δεν την έχετε ξαναδεί

Ο διαστημικός βολιστήρας της NASA Juno κατέγραψε ένα εκπληκτικό βίντεο με την ματιά ενός διαστημοπλοίου που προσεγγίζει τη Γη και τη Σελήνη καθώς πραγματοποίησε μια ταχεία διέλευση από τον πλανήτη μας στις 9 Οκτωβρίου καθοδόν προς τον πλανήτη Δία.

«Εάν ο captain Kirk του διαστημοπλοίου Enterprise έλεγε «πήγαινέ μας σπίτι Scotty» αυτή είναι η θέα που θα αντίκριζε το πλήρωμα του» λέει ο  Scott Bolton ο επικεφαλής της ομάδας ‘έρευνας του Juno.

¨»Στην ταινία είναι σαν να βρίσκεσαι επάνω στο Juno καθώς αυτό προσεγγίζει τη Γη και αμέσως μετά με ταχύτητα χάνεται προς το απέραντο μαύρο του διαστήματος. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μια τέτοια εικόνα του κόσμου που ζούμε έχει καταγραφεί από ένα διαστημικό όχημα», συμπλήρωσε ο Bolton.

Η NASΑ έδωσε το συγκεκριμένο βίντεο στη δημοσιότητα στις 10 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φραντσίσκο.  

Το βίντεο ελήφθη από το Junο στις 9 Οκτωβρίου όταν ο βολιστήτρας βρισκόταν σε απόσταση 966.000 χλμ. μακριά.

Καλύτερα θα είναι να δείτε το βίντεο σε διαμόρφωση πλήρης οθόνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.